Expres

Razie în Brașov, pe linia transportului public de persoane (foto)

Polițiștii au desfășurat o razie, azi-dimineață, pe linia transportului public de persoane. Polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră au efectuat controlul.
Acțiunea desfășurată pe raza județului Brașov a avut ca scop verificarea respectării legislației în vigoare în ceea ce privește transportul rutier public de persoane, inclusiv verificarea respectării normelor legale de către conducătorii de autovehicule destinate transportului rutier de elevi.

Polițiștii au urmărit:

  • reducerea victimizării populației;
  • verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă;
  • legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării;
  • verificarea documentelor necesare și obligatorii a fi deținute la bordul autovehiculelor rutiere destinate transportului rutier de persoane;
  • respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor;
  • verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune, prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, față de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz;
  • verificarea respectării traseului și a graficului de circulație.

„În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au avut în vedere și starea psiho-fizică a conducătorilor auto, testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule, care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză, pentru categoria de drum și categoria din care face parte autovehiculul, valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului, precum și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Polițiștii brașoveni au verificat 351 de autovehicule. Echipajele au controlat 69 de autovehicule destinate transportului rutier de elevi.
Au fost date 46 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare și 7 permise de conducere.

Au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier. Trei au fost de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și una de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. În toate cele 4 cazuri au fost întocmite dosare penale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button