Expres

RATBV îl contrazice pe primarul Săcelelui

RATBV îl contrazice pe primarul Săcelelui. E vorba despre informații recente apărute în spațiul public, conform cărora SC RATBV SA va prelua transportul public de pe raza municipiului Săcele din 1 septembrie 2023. „Consiliul de Administrație (CA) al SC RATBV SA informează opinia publică cu privire la faptul că nu i-a fost adusă la cunoștință în mod oficial această propunere”, se arată într-un comunicat
Informația are deja peste 40 de zile de când a fost lansată în spațiul public cu caracter de certitudine. Totuși, „Consiliul de Administrație al RATBV S.A. nu a fost implicat în niciun fel de discuție, negociere sau plan de preluare a transportului public de pe raza municipiului Săcele”. Deși, conform atribuțiilor sale, CA are ca și competență de bază stabilirea direcțiilor principale de activitate și dezvoltare ale societății (conform OUG 109/2011).

Angajații nu pot fi preluați prin transfer


RATBV îl contrazice pe primarul Săcelelui.
„Mai mult decât atât, din declarațiile publice ale persoanelor direct implicate – respectiv primarul Municipiului Săcele, dl. Virgil Popa – rezultă tot cu caracter de certitudine faptul că SC RATBV SA va prelua în mod automat angajații SC Servicii Săcelene SRL, aspect ce nu are nicio bază reală sau legală. Facem precizarea că niciun membru al Consiliului de Administrație al SC RATBV SA nu a purtat discuții cu reprezentanți ai Primăriei Săcele sau cu Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov privind acest subiect.
SC RATBV SA nu poate garanta că o eventuală creștere a numărului de angajați va include salariații SC Servicii Săcelene SRL, angajările în cadrul SC RATBV SA făcându-se cu respectarea procedurilor și a regulamentelor interne, în conformitate cu organigrama și statele de funcții aprobate”.

Creștere cu aproape 10% a salariaților RATBV


Preluarea a aproximativ 80 de angajați, cât are în prezent societatea din Săcele, ar însemna o majorare cu aproape 10% a numărului de angajați ai RATBV.
„Până la acest moment, acționarii RATBV SA nu au adus la cunoștinta societății intenția de a aduce modificări la organigrama curentă”.
În concluzie, CA al SC RATBV SA „va analiza și va emite hotărâri cu privire la preluarea serviciului de transport public al municipiului Săcele de îndată ce o propunere concretă va fi primită”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Sava Sorin
1 an în urmă

Ar fi un lucru foarte benefic ținând cont de autobuzele învechite cu ITP făcut prin grădinile societăți de transport Sacele.

Back to top button