Expres

Râșnoveanul Costel Lăzăroiu, pe scenă în Chicago

 

Râşnoveanul Costel Lăzăroiu a fost invitat să cânte, luna aceasta, la Chicago, Statele Unite ale Americii, în cadrul Festivalului „Noi suntem români”, care este organizat cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la existența Bisericii Ortodoxe Române de acolo.

Chicago este cel mai mare oraș din statul Illinois și al treilea oraș ca mărime din SUA, după New York și Los Angeles, astfel că râșnoveanul, care se consideră „locotenent în fanfara militară a lui Dan Spătaru”, este mândru că a primit invitația de a cânta pentru românii de acolo, la cea de-a 20-a ediție a festivalului „Noi suntem români”. Cel care l-a chemat să participe la eveniment este Octavian Cojan, președintele organizației Illinois Romanian-American Community. Costel Lăzăroiu va urca pe scenă în zilele de 24 și 31 august, pentru a interpreta piese de muzică ușoară românească.

Anul acesta este unul deosebit pentru râșnovean și prin prisma faptului că se împlinesc 50 de ani de carieră muzicală, după cum ne-a mărturisit, emoționat. De altfel, la festivalul din Chicago va fi prezent și un bun prieten și coleg de breaslă de-al său, Nelu Vătășoiu, care s-a lansat în muzică în același moment cu el, în 1969. Cei doi artiști vor sărbători în Chicago, unde și este stabilit Nelu Vătășoiu, cele cinci decenii de carieră.

Costel Lăzăroiu s-a remarcat datorită timbrului vocal extrem de asemănător cu cel al marelui cântăreţ de muzică uşoară, Dan Spătaru.
Deși n-a apucat să-și cunoască idolul, din cauza unor conjuncturi nefericite, Costel Lăzăroiu duce mai departe șlagărele acestuia, cântându-le în fața a mii de spectatori, pe scene din țară, dar și de peste hotare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button