Expres

Raed Arafat: Deschidem o bază aeriană SMURD la BRAȘOV

 

Trei noi baze aeriene pentru elicoptere SMURD vor funcţiona în România, iar una dintre ele va fi la Brașov.

Guvernul a modificat o ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea a trei unităţi sanitare care vor opera elicopterele SMURD ce vor deservi zona montană, anunță News.ro. Cele trei noi baze aeriene vor fi deschise în Caraş- Severin, Braşov şi Suceava.

Secretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern de marţi, că cele trei elicoptere sunt pentru salvare montană, în principal.

„A fost adoptată o OUG care modifică legislaţia actuală pentru operarea elicopterelor medicale de urgenţă. Modificările sunt pentru stabilirea unităţilor sanitare care urmează să opereze aceste elicoptere. Noi deja avem aduse elicoptere suplimentare pentru deschiderea a trei noi baze aeriene în judeţul Caraş-Severin, Braşov şi Suceava pentru acoperirea lanţului muntos, pentru salvarea montană”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a adăugat că ordonanţa stabileşte şi remuneraţia asistenţilor medicali care vor lucra pe aceste elicoptere.

„Această ordonanţă simplifică modul în care deservim unităţile sanitare care vor opera aceste elicoptere alături de Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi stabileşte şi modul în care vor fi remuneraţi asistenţii medicali ca să poată să facă şi ei gardă alături de medici”, a declarat Arafat.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] este în ușoară întârziere. Deschiderea a fost anunțată de anul trecut, după cum am scris aici. Este necesară asigurarea zonei de parcare a elicopterelor. Aceasta ar urma să fie într-un […]

Back to top button