Expres

Radu Paraschivescu, DESPRE sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului: „Avem exerciţiul inaugurării unor lucruri neterminate”!!!

 

Apreciatul scriitor Radu Paraschivescu a vorbit aseară, la Digi 24, despre episodul sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului, relatând: „Principalul clopot are pe el ştanţat chipul Patriarhului Daniel, ceea ce nu e o formă de smerenie. Povestea cu chipul cioplit aici nu e slujită… Catedrala e mai înaltă cu 34 de metri, a făcut un sâc! Palatului Parlamentului – uite, noi suntem mai ţuguiaţi… Ce mi se pare nu ciudat, deja ţinând de o stilistică a noastră, e felul în care sfinţim pe bucăţi şi inaugurăm pe bucăţi. Am sfinţit altarul, restul peste 3 ani. A mai fost o sfinţire a unor bare de porţi, iar cel care a făcut sfinţirea a acceptat să i se smulgă două fire din barbă pentru a-i sluji patronului… Avem exerciţiul inaugurării unor lucruri neterminate. Prezentăm nişte neisprăviri ca pe isprăviri şi ca pe isprăvi… Avem un sistem şi un început de tradiţie în a inaugura lucruri neterminate. Panglica va ajunge mai lungă decât autostrada”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button