Expres

Puzderie de activități diverse, cu acces gratuit

Puzderie de activități diverse, cu acces gratuit. Primul eveniment dedicat educaţiei emoţionale şi sănătăţii mintale din România, AFECT – festival imperfect, eveniment ajuns la cea de-a III-a ediţie, începe astăzi la Brașov și până duminică, 20 august, programează o sumedenie de activităţi diverse, cu acces gratuit.
AFECT este organizat de Fundația Hera și își propune să crească nivelul de conștientizare în ceea ce privește nevoia de educație emoțională la nivel social.
Festivalul are în fiecare zi o tematică specifică, şi anume: „În pântec”, „Copilăria şi adolescenţa”, „Copilul interior”.

Prima zi, dedicată mamelor

Prima zi a festivalului este dedicată mamelor aflate la început de drum și pe lângă film, ateliere și dezbateri specifice temei zilei, va găzdui lansarea a două ghiduri de autoajutorare create cu dedicație pentru sănătatea emoțională a mamelor și a familiilor lor. Aceste ghiduri reprezintă rezultatul colaborării dintre Fundația HERA și Ministerul Sănătății din British Columbia, Canada, cu sprijinul Ambasadei Canadei la București.
Ghidul pentru Anxietate Perinatală și Ghidul pentru Depresie Perinatală sunt destinate mamelor, familiei, profesioniștilor care lucrează în domeniul sănătății. Ele oferă informații, sfaturi și tehnici practice pentru a gestiona și a depăși provocările emoționale.

Concerte, spectacole, filme


Puzderie de activități diverse, cu acces gratuit. Evenimentele se întâmplă în mai multe spații din Braşov (Parcul Central Nicolae Titulescu, Teatrul Sică Alexandrescu, Biblioteca Judeţeană, Căsuţa HERA, Hotel Kronwell) şi aduce împreună aproximativ 60 de facilitatori (medici, psihologi, psihoterapeuţi, consilieri de dezvoltare, coach-i, facilitatori Yoga&TRE, nutriţionişti, profesori de sport, muzicieni, dansatori, artişti, scriitori etc.) ce vor face posibile peste 40 de ateliere şi activităţi, trei concerte, șase filme, o mulţime de dezbateri, teatru, dans, picnic la fermă, drum and community circle, yoga pentru copii şi adulţi etc.
Filmele, dezbaterile cu specialişti din domeniul sănătăţii mintale şi fizice, concertele şi dialogurile dintre public şi artişti, precum şi evenimente ca drum and community circle, yoga şi dans se vor desfăşura în parcul central Nicolae Titulescu Braşov.
Trupele şi artiştii care vor concerta şi vor intra în dialog cu publicul sunt: Alex Ștefănescu (18 august, ora 21.00), Omul cu şobolani (19 august, ora 21.00), Om la lună (20 august, ora 21.00).

Psihologii vor fi „de gardă”

De asemenea, festivalul continuă tradiţia PsihoLoc, un proiect organizat în colaborare cu Colegiul Psihologilor Filiala Braşov, ce va fi deschis în parcul central pe toată perioada festivalului, în intervalul orar 10.00-20.00. În fiecare zi a evenimentului, PsihoLoc va găzdui ateliere pentru copii (prin Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Bv), acțiuni de educare, informare, conștientizare în ceea ce privește bullyingul/cyberbullyingul în școli (prin implicarea Salvați Copiii, Brașov, precum și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională ), precum și asupra consumului de alcool și droguri și a riscurilor asociate. Vor putea fi experimentate efectele provocate de consumul de alcool și droguri cu ajutorul unor ochelari speciali (prin susținerea Agenției Naționale Anti-Drog Brașov). Tot în cadrul PsihoLoc, Colegiul Psihologilor, filiala Brașov, va asigura permanență pe parcursul festivalului, prin psihologi afiliați, oferind informații persoanelor care se pregătesc sau își doresc să urmeze o carieră în domeniu, precum și celor care au întrebări referitoare la cum poate fi de ajutor psihologia.
Teatrul Sică Alexandrescu va găzdui un spectacol impresionant pus în scenă de trupa de teatru „Amprente”, cu participarea pasionată a adolescenţilor talentaţi din cadrul Colegiului „Grigore Antipa”, Braşov, urmat de o dezbatere despre perioada adolescenţei.
La Căsuţa HERA şi Hotel Kronwell se vor desfăşura ateliere practice de autocunoaştere şi dezvoltare personală dedicate mamelor, familiei, cuplului, adolescenţilor, adulţilor etc., precum şi ateliere dedicate psihologilor.
AFECT este organizat de Fundaţia Hera, programul complet fiind publicat pe www.afect.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button