Expres

Protest faţă de „revoluţia fiscală” în Piaţa Victoriei

 

Protest în faţa Guvernului României. Aproximativ 2.000 de oameni, membri ai Blocului Naţional Sindical (BNS), au ieşit în stradă nemulţumiţi de măsurile fiscale adoptate de Executiv, în principal, de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Oamenii spun că, începând cu anul viitor, vor fi afectaţi direct de legile adoptate şi salariile lor se vor reduce. Din cauza ceremoniilor de comemorare a Regelui Mihai I la Palatul Regal, sindicaliştii au restrâns manifestarea care ar fi trebuit să aibă loc şi în Piaţa Revoluţiei. Nici marşul de protest nu va mai avea loc. Şi participarea a fost redusă. De altfel, potrivit liderului BNS Braşov, Gheorghe Apostu, ieri dimineaţă se ştia că manifestaţia va fi contramandată. „Ieri după-amiază, cei care deja plătiseră transportul spre Capitală, în principal cei de la «Dacia», i-au convins pe colegii noştri de la Bucureşti să se ţină totuşi, dar mai restrâns, cu mai puţină participare, din cauza funeraliilor. Sunt cei de la «Dacia», pentru că ei au şi salarii mai mari decât media din ţară din industria auto, dar mai mici decât cele de la Renault din Franţa, şi care vor pierde până la 700 de lei, din ianuarie 2018, cu transferul contribuţiilor sociale. De la Braşov nu participă nimeni, cel puţin, nu din partea BNS Braşov”, ne-a declarat Apostu.
Protestul se desfăşoară între orele 11.00 şi 13.00. Manifestanţii au vuvuzele, fluiere, bannere şi steaguri tricolore, iar coloane de sindicalişti continuă să vină în piaţă. Sindicaliştii estimează participarea a aproximativ 2.000 de persoane.

BNS acuză membrii Parlamentului de lipsă de interes faţă de problemele exprimate de angajaţi, precum şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri. „Prin această acţiune de protest continuăm să atragem atenţia Guvernului şi puterii politice cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă. Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt ameninţate, şansele pentru relaţii de muncă corecte, bazate pe încredere şi respect reciproc, continuă să se degradeze. Principiul solidaritatii va deveni o responsabilitate exclusivă a salariaţilor cu restul categoriilor sociale. Cu salariaţii din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018”, spun reprezentanţii BNS.

Citiţi şi:

Angajații Dacia vor protesta azi în fața Guvernului

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button