Expres

Proiect artistic inedit adus la Reduta

Proiect artistic inedit adus la Reduta

Centrul Cultural Reduta vă invită, până în 4 decembrie, să exploraţi noi teritorii aflate la convergența între real și virtual, având parte de o experiență inovativă în cadrul proiectului „Media Art” implementat de Serviciul Programe Culturale.
În cadrul acesteia veţi putea descoperi o fiinţă virtuală suprarealistă, Inner Synthesis, realizată de Augmented Space Agency, dar şi lucrări în tehnică mixtă pe pânză, purtând semnătura sibianului Alexandru Cînean, sub genericul „EYE SB-you!”
Activitatea celor de la Augmented Space Agency gravitează în jurul experiențelor imersive, interactive și digital augmentate regăsite în conținutul real-virtual și este susținută de un echipaj specializat în design, de experiențe, dezvoltare software și producție de conținut digital specifice mediilor XR.
Inner Synthesis este un cadru conceptual artistic care explorează dinamica schimbătoare a identității individuale în contextul definit de spațiile sociale virtuale.
Alexandru Cânean din Sibiu expune la Brașov mai multe lucrări realizate în tehnică mixtă pe pânză și aduce în atenția publicului o instalație video, cu detalii animate proiectate în iriși. Prin „EYE SB-you!” prezintă ochii pictaţi în lucarnele caselor din Sibiu și promovează elementele arhitecturale specifice orașului, într-o variantă artistică unică.
Orașul a devenit spectator al propriilor istorii, clădirile au prins viață, se metamorfozează în adevărate personaje și răspund privitorului, călătorului, exploratorului, devenind în același timp privit și privitor.
Alexandru Cînean s-a născut în anul 1988 în Sibiu. Este absolvent al Liceului de Artă din Sibiu, al Universităţi de Artă şi Design din Cluj-Napoca, iar în prezent este doctorand la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, unde îşi propune să analizeze modul în care artele vizuale şi artele dramatice s-au influenţat reciproc de-a lungul istoriei şi evoluţie artei.
Expoziţia poate fi vizitată gratuit, între orele 10.00 – 20.00.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button