Expres

Prof. Radu Gologan, reacție după declarațiile lui Sorin Cîmpeanu

 

Profesorul Radu Gologan, președintele Societății Române de Științe Matematice, a reacționat, pe pagina sa de Facebook, la declarațiile recente ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, referitoare la organizarea olimpiadelor școlare (detalii Declarație controversată a ministrului Educației).

Stimate Domnule Ministru Câmpeanu,
Mă uit siderat la afirmațiile făcute relativ la olimpiade și participarea Romaniei la olimpiadele internaționale.
Puteți verifica că organizațiile profesionale de matematică, fizică, informatică, chimie, ș.a.  au reușit în cei doi ani de pandemie să organizeze competițiile naționale, să selecteze loturi și să fie prezente online sau direct la competițiile internaționale.
Societatea de Științe Matematice, fondatoare a Olimpiadei Internaționale de Matematică, este membră a comunității  Olimpiadei Internaționale de Matematică (invitațiile de participare fiind adresate ei, în numele României) și prin urmare, a organizat cele trei faze ale olimpiadei naționale de matematică și a selecției și pregătirii loturilor fără niciun sprijin al Ministerului pe care îl conduceți, care de altfel, neoficial a apreciat și a susținut demersul. Sprijinul firmelor private a fost esențial și neinteresat, iar impresia generală a fost că organizarea și rezultatele au fost impecabile și neinfluențate de birocrația sistemului oficial. În plus, sistemul IT produs a dovedit că poate fi utilizat la examenele naționale.
Din câte știm, aceleași afirmații le pot face și comunitățile profesionale de informatică, fizică, chimie, biologie. etc.
Afirmațiile mele nu sunt o acuzație la adresa ministerului pe care îl gestionați, ci o dovadă că olimpiadele trebuie să fie în organizarea societăților profesionale cu sprijinul logistic al ministerului, așa cum au pornit în 1902 prin Societatea Gazeta Matematică, actuala Societate de Științe Matematice.
Iar ca presedinte al Societății de Științe Matematice din Romania, reprezentant al celor 7000 de dascăli matematicieni, iubitori de copii excepționali, nu voi lăsa la mâna birocrației această minunată tradiție a școlii românești”, a scris profesorul.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare