Expres

Procurorul Daniel Horodniceanu scapă de acuzaţii

Procurorul Daniel Horodniceanu scapă de acuzaţii. Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins miercuri acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva vicepreşedintelui CSM Daniel Horodniceanu, după scandalul cu polițiștii care l-au oprit în trafic. Conform ordinii de zi soluționate,

Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii și fost șef al DIICOT, ceruse să i se deconteze cheltuielile de judecată, solicitarea fiind respinsă.

În urmă cu trei luni, Horodniceanu a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, reproşându-i-se că ar fi circulat cu o viteză peste cea maximă permisă pe acel tronson de drum şi că nu ar fi semnalizat intenţia de a efectua o depăşire. Reacţia procurorului a fost dură, reproşându-le poliţiştilor că nu-l cunosc şi avertizându-i că va discuta cu şeful Inspectoratului Poliţiei Judeţene. Ulterior, Horodniceanu a acuzat că poliştii l-ar fi provocat, întregul episod fiind „o scenetă bine pusă la punct”.

Acest fapt a dus la declanşarea acţiunii disciplinare împotriva sa. El risca un avertisment, diminuarea indemnizaţiei de încadrare cu până la 25% pe o perioadă de până la un an, mutarea disciplinară pentru o perioadă de până la trei ani, retrogradarea în grad, suspendarea din funcţie timp de până la 6 luni sau chiar excluderea din magistratură.

Decizia de azi a CSM nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button