Expres

Procuror exclus din magistratură pentru rea-credință

exclus din magistratură pentru rea-credință. Consiliul Superior al Magistraturii a aplicat sancțiunea maximă procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu, de la Parchetul Slobozia, și anume excluderea din magistratură. Membrii Secției de Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au ajuns la concluzia că procurorul Vasilescu și-a îndeplinit funcția cu rea credință.

Concret, acuzația adusă lui Vasilescu se referă la faptul că magistratul i-a amendat, din răzbunare, pe doi polițiști de la Poliția Rutieră Slobozia, cu câte 5.000 de lei, doar pentru că aceștia și-au făcut datoria.

Pentru această faptă, procurorul Vasilescu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, la Curtea de Apel București, unde a fost achitat în anul 2020.

Judecătorul care a judecat dosarul a ajuns la concluzia că nu este vorba de o faptă penală, ci de o încălcare gravă a Statului Magistraților.

Este vorba despre o interpretare și o aplicare greșită/distorsionată a legii, conduită care s-ar putea circumscrie, mai degrabă, abaterii disciplinare a exercitării funcției cu rea-credință,…, pentru care, de altfel, împotriva acestuia a și fost exercitată acțiunea disciplinară, în prezent suspendată, conform celor anterior menționate”, se arată în sentința de achitare a procurorului Vasilescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
nemultumit
23 zile în urmă

Unde s-a mai vazut in Romania magistrat “cu rea-credinta”? Asa ceva nu se exista!!!!!!!

Back to top button