Expres

Primul sens giratoriu suspendat din Brașov

Primul sens giratoriu suspendat din Brașov. Brașovenii, mai ales cei din cartierul Bartolomeu, sunt invitați să-și susțină punctul de vedere cu privire la acest proiect. Primul sens giratoriu suspendat din Brașov este propus pentru a fi amenajat la intersecția străzii Institutului cu Calea Făgărașului.

Cine vrea să participe online trebuie să se înscrie

Așa cum am anunțat aici, Primăria Brașov organizează o nouă consultare publică a locuitorilor pe teme de interes pentru comunitate, de această dată tema fiind lărgirea străzii Institutului și conectarea acesteia la Calea Făgărașului. Asta ar asigura un acces facil pentru locuitorii din Avantgarden și Bartolomeu, fiind eliminată trecerea la nivel cu calea ferată.
Primul sens giratoriu suspendat din Brașov. Cei interesați sunt invitați la consultarea publică astăzi, 21 martie, ora 16:00, la CATTIA, în sala amfiteatru sau online.
Cei care aleg ultima variantă trebuie să se înscrie aici, până la ora 15.00. Vor primi apoi un link de conectare pe Zoom. La consultare vor participa primarul Allen Coliban, viceprimarul Flavia Boghiu și proiectantul Avram Conțiu.

Care sunt avantajele proiectului

Vă invit pe toți cei interesați, dar mai ales pe locuitorii din Bartolomeu și Avantgarden, să participați la dezbatere. Vorbim despre stabilirea unor soluții care să ajute la descongestionarea traficului în zonă. Pe lângă dezvoltarea imobiliară intensă din ultimii ani, apariția aeroportului în zonă va pune o presiune și mai mare pe infrastructură. Scenariul prezentat de proiectant prevede construirea unui sens giratoriu suspendat, care să facă legătura între viitorul pasaj peste calea ferată de pe strada Institutului și pasajul de pe Calea Făgărașului. Ar fi primul sens giratoriu de acest fel din Brașov, soluție care vine cu avantaje, cum ar fi eliminarea trecerii la nivel cu calea ferată, dar și cu o creștere a valorilor de trafic pe Calea Făgărașului. De aceea este foarte important să purtăm această discuție, astfel încât, la final, să avem concluzii pe care să le punem în practică în perioada imediat următoare”, a precizat primarul Allen Coliban.

Dezvoltarea a două proiecte majore, adică viitorul „Medical City”, format din Spitalul de Pneumoftiziologie și Infecțioase și Spitalul Regional, și aeroportul transformă această arteră de circulație într-una majoră pentru dezvoltarea orașului, așa că extinderea ei și crearea de legături cu ocolitoarea și DN1 sunt vitale pentru asigurarea unui trafic optim către aceste proiecte de investiții, mai spune edilul.

Ce presupune proiectul

Primul sens giratoriu suspendat din Brașov. Conform proiectului, aflat în faza de studiu de fezabilitate, lărgirea străzii Institutului presupune: extinderea carosabilului de la 2 la 4 benzi a 3,50 m, 2 benzi pe sens; zona verde: 1 m dreapta – stânga drumului; trotuar: 1,50 m dreapta – stânga drumului; pistă de bicicliști: 1,50 m dreapta – stânga drumului, care se conectează cu Calea verde – astfel că lățimea totală a străzii, lărgită și reabilitată, va fi de 22 metri.
Pe lângă legătura cu străzile adiacente acestei artere de circulație, dar și cu ocolitoarea municipiului, proiectul de lărgire a străzii Institutului are ca efect și rezolvarea problemei majore a legăturii dintre cartierul Bartolomeu Nord – Avantgarden cu restul orașului, influențate mai ales de trecerile la nivel cu calea ferată.
Scenariul propus de proiectant pentru a lega strada Institutului cu Calea Făgărașului constă din construirea unui pasaj denivelat, care să supratraverseze calea ferată și să se conecteze cu pasajul spre Ghimbav, printr-un sens giratoriu suspendat. Actualul pasaj de pe Calea Făgărașului va fi refăcut în zona în care supratraversează strada Curmăturii și se amenajează sensul giratoriu.
În acest fel, s-ar elimina blocajele cauzate de circulația feroviară care îngreunează traficul rutier dinspre și spre acest cartier.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button