Expres

Primăria și Poliția Locală, descinderi în piețele brașovene

Primăria și Poliția Locală, descinderi în piețele brașovene. Astăzi, primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu, împreună cu angajați ai primăriei și echipe ale poliției locale, au verificat activitatea comercială în cele două piețe. Scopul a fost eliminarea comerțului ambulant ilegal, dar și verificarea modului în care producătorii și agenții comerciali respectă prevederile legale:
Într-o acțiune care s-a desfășurat simultan, angajații primăriei și ai Poliției Locale au verificat modul de desfășurare a activității comerciale în cele mai mari piețe agroalimentare, Dacia și Astra. Scopul controlului a fost eliminarea comerțului ambulant ilegal care se desfășoară în jurul piețelor și verificarea modului în care producătorii și comercianții respectă prevederile legale privind vânzarea în piețele agroalimentare brașovene. Controlul din Piața Dacia a fost coordonat de primarul Allen Coliban, iar, în același timp, viceprimarul Flavia Boghiu, a condus echipele care verificau activitatea din Piața Astra.
„Periodic organizăm controale în piețele din Brașov, cu principalul scop de a descuraja comerțul ilegal. Există rețele de samsari cu care ne luptăm și ne-am luptat constant în ultimii doi ani de zile. Scopul este acela de a încuraja producătorii locali și de a crea un mediu concurențial corect pentru piețele din Brașov și pentru toți cei care vin să ofere produse de calitate în aceste piețe”, a precizat primarul Allen Coliban.
Controlul a fost efectuat de 14 echipe ale Poliției Locale și funcționari ai Primăriei Brașov, care au descins, simultan, în cele două piețe. Acest control s-a desfășurat pe trei direcții: comerțul ambulant ilegal, comerțul desfășurat de producători și modul în care agenții economici din piețe respectă prevederile legale.
În cazul producătorilor au fost verificate certificatele și celelalte documente care atestă proveniența produselor agroalimentare, afișarea prețurilor și a celorlalte elemente care asigură corecta informare a cumpărătorilor.
Și în cazul agenților economici, echipele de control au verificat toate documentele legale care le permit acestora să își desfășoare activitatea în piețele agroalimentare.
Totodată, echipele Poliției Locale au verificat și sancționat parcările ilegale din jurul piețelor, respectarea prevederilor privind aprovizionarea, construcțiile ilegale din jurul piețelor. Și cerșetorii s-au aflat în atenția echipelor de control.
„În acest moment, echipele poliției locale întocmesc procesele verbale de sancționare și documentele referitoare la confiscarea produselor, iar în următoarele zile vor fi emise sancțiunile privind încălcarea legislației rutiere”, a menționat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
2 luni în urmă

Puneti domne avertisment cand mai publicati stiri din astea caraghioase ca ne ia prin suprindere titlul, pozele si ne radem pana dam in benga. Uite, eu m-am ras de m-a luat dracu, am mai scapat si tableta pe jos din… Citeşte mai mult »

Back to top button