Expres

Primăria Brașov ne întreabă dacă vrem parcări subterane în centru

Primăria Brașov ne întreabă dacă vrem parcări subterane în centru

Primăria Municipiului Brașov inițiază procesul de informare a comunității cu privire la analiza oportunității de amenajare a unor locuri publice de parcare subterană în zona Centrului Istoric al Municipiului Brașov.
„Brașovenii sunt invitați, miercuri, 13 decembrie 2023, ora 17.00, la sediul Primăriei Municipiului Brașov, în sala de consiliu, la o discuție în urma căreia Primăria Municipiului Braşov își propune să cunoască şi să ȋnţeleagă mai bine punctele de vedere pe care toți actorii implicaţi le au, astfel încât să identificăm cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare din centrul istoric al Brașovului. Discuția va pleca de la prezentarea unui studiu care analizează posibilitatea construcției unor parcări subterane în zonă, cu tot ceea ce implică acest lucru, de la necesitate și posibilitate efectivă de realizare, până la costuri și riscuri pe termen lung. Dorim să implicăm cât mai mulți reprezentanți ai comunității în această decizie, pentru a ne asigura că soluția aleasă va fi cea mai bună pentru toți“, a declarat primarul Allen Coliban.

Unde ar putea fi amplasate

Dezbaterea va pleca de la prezentarea studiului de fundamentare realizat de Public Research SRL, care a analizat două locații propuse pentru amenajarea de parcări subterane, respectiv terenul din fața Prefecturii Brașov și terenul din zona Tâmpa – Aleea Tiberiu Brediceanu.
Analiza a avut drept obiectiv posibilitatea realizării a două construcții având destinația de parcare subterană, pe minimum două niveluri, care din punct de vedere arhitectural și funcțional să se încadreze în reglementările urbanistice aprobate și în normativele legale și tehnice în vigoare, și care, totodată, să răspundă nevoii de locuri de parcare a tuturor celor interesați: riverani, brașoveni care nu locuiesc în zonă (inclusiv angajați ai firmelor și instituțiilor), turiști etc.

Cine participă la dezbatere

La discuții vor participa primarul, administratorul public, arhitectul șef, reprezentanți ai aparatului de specialitate al Primăriei și ai Public Research SRL ( realizator studiu de fundamentare), dar și instituții publice – Ordinul Arhitecților din România, Direcția Județeană de Cultură, Consiliul Județean, Prefectura, membri ai Consiliului Local, Agenția de Protecție a Mediului, RPLP Kronstadt, Universitatea Transilvania etc, precum și reprezentanți ai unor ONG-uri și asociații din domeniul mediului, transportului, precum și ale cetățenilor din zonă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] Primăria Brașov derulează un proiect de dezvoltare a unei rețele de stații de încărcare a autoturismelor electrice și a celor hibrid cu încărcare la priză (hybrid plug-in), care cuprinde aproximativ 250 de stații amplasate în zonele intens circulate, în… Citeşte mai mult »

Back to top button