Expres

Primăria Brașov, despre exercițiul de alarmare publică de mâine

După ISU Brașov și Primăria Brașov a venit cu informații despre exercițiul de alarmare publică de mâine.

Primăria Brașov va testa toate sistemele de alarmare publică din municipiu. Testul se desfășoară în cadrul exercițiului ,,Miercurea alarmelor”, eveniment organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul ,,Săptămânii protecției civile”, în perioada 25 februarie – 4 martie.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Brașov va porni toate cele 53 de sirene în momentul în care dispeceratul ISU Brașov va transmite solicitarea de pornire a alarmei. Testarea sistemelor se va face în intervalul orar 10.00 – 11.00.

În municipiul Brașov și în Poiana Brașov sunt amplasate 32 de sirene electrice și 21 electronice. Acestea din urmă, pe lângă semnalul de alarmare, vor transmite și mesaje vocale.

Primăria Brașov dispune în acest moment de 48 de sirene centralizate, care se pornesc din Punctul de Comandă al Municipiului. Pentru 5 sirene acționarea se face local. 

Alarmarea populației reprezintă activitatea de transmitere a mesajelor despre iminența producerii sau despre producerea unor dezastre și se face prin sistemul de alarmare publică.

Riscurile specifice la care este supus municipiul Brașov sunt:

  • cutremur;
  • inundații;
  • secetă;
  • incendiu;
  • accident tehnologic;
  • incendiu de pădure;
  • eșecul utilităților publice.

Semnificația și structura semnalelor de alarmare în situații de urgență

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare.

Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: prealarmă aeriană, alarmă aeriană, alarmă la dezastre și încetarea alarmei:

– semnalul prealarmă aeriană (pericol aerian posibil) se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;

– semnalul alarmă aeriană (pericol aerian iminent) se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;

– semnalul alarmă la dezastre (pericol de dezastru natural) se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;

– semnalul încetarea alarmei (Pericolul a trecut ….) se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Vezi și:

Exercițiu de alarmare publică, mâine, în județul Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
multumit
1 an în urmă

Oare nu era interesant ca ISU sa transmita prin sistemul RO alert(fara semnal sonor) acele semnificatii ale alarmelor pentru diferite situatii?Asa cetatenii vor sti de ce si cum suna alarmele pentru diferite situatii.Ca ma indoiesc de faptul ca oamenii ar… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare