Expres

Primăria BRAȘOV caută firmă care să consolideze Drumul Poienii

  • drumulpoienii.png
  • whatsappimage2022-06-08at09-28-47.jpeg

Primăria Municipiului Brașov a lansat vineri, 22 iulie, procedura de achiziție pentru a repara în regim de urgență porțiunea din Drumul Poienii (DN 1E) unde s-a produs o surpare a zidului de sprijin, luna trecută.
Aceste lucrări sunt necesare după ce, în data de 5 iunie, o porțiune de 15 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat.

„Având în vedere importanța acestui drum, care asigură legătura dintre Brașov și Poiana Brașov, Municipalitatea a luat decizia de a lansa achiziția pentru toate lucrările necesare consolidării segmentului, fără a etapiza, în proceduri separate, expertizele, punerea în siguranță a drumului și consolidarea acestuia. Conform evaluării făcute la fața locului, corpul drumului prezintă pericol de surpare/ alunecare, din cauza prăbușirii zidului de sprijin, pe o lungime de aproximativ 15 metri, cu tot cu parapetul de protecție, impunându-se efectuarea unor lucrări de consolidare.
Prăbușirea structurii și a fundației a antrenat lisa și parapetul, producând și fisurarea grinzii de parapet.
În același timp, neetanșeitatea șanțului din amonte a favorizat infiltrațiile în corpul rambleului drumului. Totodată, s-a constat și colmatarea camerei de cădere a podețului (aval) și subspălarea fundațiilor.
Toate acestea conduc la afectarea circulației pe drum, iar pierderea stabilității poate conduce la afectarea totală a secțiunii de drum și, în final, chiar la închiderea acestuia”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Lucrările necesare pentru remedierea situației actuale, conform caietului de sarcini, sunt:
– pentru punerea în siguranță a drumului sunt necesare: expertiză tehnică, studiu geotehnic, studiu topografic și lucrări de urgență de punere în siguranță;
– întocmire proiect tehnic;
– execuție lucrări de consolidare și refacere a sistemului rutier, pe sectorul de drum DN 1E Km 6+500;
– înlocuirea structurii existente și refacerea/ repararea podețului existent;
– refacerea etanșeității și dren de fund, de șanț nou, cu descărcare în camera de cădere a podețului;
– drenuri de adâncime;
– amenajarea în amonte a torentului și a camerei de cădere a podețului;
– refacerea structurii rutiere, după înlocuirea structurii de sprijin, prin intermediul piloților forați cu diametru mare, dispuși axial.

Durata maximă pentru realizarea studiilor și executarea lucrărilor este de 5 luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.571.428.57 lei + TVA, modalitatea de atribuire fiind prețul cel mai mic.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 2 august 2022, ora 15:00.

Amintim că după ce porțiunea de drum s-a prăbușit, pentru a reduce riscul producerii de accidente, Primăria a luat o serie de măsuri:
1. Restricționarea traficului la tonaj de max. 3.5 tone, pe tronsonul de drum afectat, cu excepția transportului public asigurat de RATBV. Vehiculele cu tonaj mai mare de 3,5 tone, inclusiv autocarele, pot urca până la Belvedere, iar din Poiană pot coborî până în Poiana de Jos (având în vedere că dincolo de acele zone nu se mai poate întoarce). Pentru acces în Poiană vor putea utiliza drumul Râșnov – Poiana Brașov;
2. Limitarea circulației la o singura bandă pe porțiunea afectată;
3. Semnalizarea, inclusiv pe timp de noapte, a zonei. Montarea de semne de circulație de presemnalizare în Livada Poștei și în Poiana Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button