Președintele României, Klaus Iohannis, s-a adresat pentru a treia oară Parlamentului: „Avem provocări mari, oportunități mari și nu avem timp de pierdut cu discuții sterile”
„Avem provocări mari, oportunități mari și nu avem timp de pierdut cu discuții sterile. Avem o responsabilitate , iar cei care vor veni după noi ne vor judeca și evalua după deciziile pe care le luăm astăzi”, a încheiat președintele României, Klaus Iohannis, în ropote de aplauze.
„Ne apropiem de momentul în care vom marca împlinirea a 100 de ani de stat român modern. Trebuie să ne asumăm clar, cum se va prezenta România în fața lumii și cum se vor prezenta instituțiile în fața cetățenilor”, amintește președintele.
„Suntem pentru solidaritatea în interiorul UE. Trebuie să respingem manifestările radicale și să dăm dovadă de echilibru și înțelepciune. Nu cred că această criză poate fi rezolvată printr-o metodă birocratică, contabilicească. Vorbim despre integrarea oamenilor în societate, locuri de muncă pe termen lung și servicii de sănătate”, a explicat Klaus Iohannis.
„Nu doresc să intervin în activitatea Parlamentului, ci tocmai pentru că modul în care această instituție răspunde solicitărilor justiției îi afectează credibilitatea. România puternică, nu este doar o Românie fără corupție”, se arată nemulțumit președintele, față de ultimele măsuri ale Parlamentului.
„Vă cer să îmi fiți parteneri în acest proiect, ce este unul pentru generațiile viitoare”, a explicat președintele, parlamentarilor.
„O transformare de sistem ne implică pe toți. Dacă vrem cu adevărat o educație de calitate, va trebui să procedăm altfel decât în trecut și să lucrăm împreună”, săunând că vrea să găsească o soluție, cu implicarea tuturor instituților de profil, pentru rezolvarea „crizei” din educație.
„Nici înțelegerile pe hârtie, nici măsurile luate cu gândul la următoarea campanie electorală nu pot conduce la transformarea sistemului de educație în România”, afirmă Klaus Iohannis, cu privire la legiile educației.
„Pacientul trebuie să știe clar ce drepturi are, cât plătește și ceea ce primește. Un om care vrea să își plătească taxele nu trebuie să se plimbe de la un ghișeu la altul”, potrivit președintelui României.
„Punct și de la capăt”, a declarat hotărât Klaus Iohannis.
„Nu aș dori să ne întâlnim din nou peste un an sau doi ani și să fac același observații. Nu ca o constrângere, ci ca o dovadă în exercitarea competențelor”, afirmă Klaus Iohannis, arâtându-se nemulțumit de nenumăratele ordonanțe de urgență ale Guvernului.
Potrivit președintelui României, dacă se caută vinovații nu se rezolvă nimic.
„În spatele acestor cifre, sunt elevii care nu știu după ce manual vor învăța, medicii și pacienții, școli și spitale”, a mai declarat Klaus Iohannis, arâtându-se nemulțumit de schimbarea legilor din România, amintind de ineficiența principalelor sisteme.
Președintele României Klaus Iohannis, a amintit de câte ori au fost modificate fiecare dintre cele mai importante legi ale țării.
„În prezent în România sunt peste 14.000 de legi. Pe de altă parte de la intrarea în vigoare și până în prezent, legiile au fost modificate în nenumărate rânduri”, afirmă Klaus Iohannis.
Totodată, președintele a amintit de modificarea sistemată a legiilor muncii, administrației și educației, amintind că oamenii își doresc legi mai clare și mai simple.
„Îmi doresc un Parlament puternic. Nu pot concepe o Românie puternică, fără un Parlament puternic. Întreaga funcționare a țării depinde de relația cu legea, de modul în care sunt concepute și aplicate legile, de aceea am acordat o atenție sporită legilor venite spre promulgare”, a mai declarat președintele României.
„Vin în fața dumnevoastră, așa cum am promis că voi face la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, pentru a aduce în atenție probleme care consider că sunt importante pentru cetățeni”, a declarat Iohannis în deschidere, după mai bine de 10 minute de întârziere.
Președintele României, Klaus Iohannis, se adresează, astăzi, plenului reunit al Parlamentului. Potrivit unui mesaj pe Facebook, acesta va vorbi despre modul în care arată legislația în România, despre schimbările ei frecvente, cum influențează funcționarea statului și viața de zi cu zi a cetățenilor.
Potrivit ultimelor declarații de presă, președintele ar mai putea să vorbească și despre capacitatea României de a primi refugiați, cotele obligatorii impuse de UE și votul prin corespondență.
CITIȚI ȘI:
Iohannis vorbeşte azi în faţa Parlamentului! Urmăriţi LIVETEXT, la ora 11.00, pe mytex.ro
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.