Expres

Povestea din spatele Aeroportului Brașov (video)

Povestea din spatele Aeroportului Brașov. „Povestea din spatele Aeroportului este povestea mea”, afirmă Adrian Veștea. Președintele Consiliului Județean Brașov a spus „povestea” celui mai important proiect de infrastructură din județ, Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav, la TEDx Brașov, care a avut la finele lunii martie.
Povestea din spatele Aeroportului Brașov. Adrian Veștea povestește cum a preluat acest proiect – aflat în 2016 la stadiul de pistă finalizată, dar cu mari probleme privind terenul – şi l-a dezvoltat din mers, ţinând cont de toate necesităţile şi funcţiunile pe care trebuie să le îndeplinească un asemenea obiectiv.
În discursul de la evenimentul menționat, șeful administrației județene vorbește cu sinceritate despre hibele politicienilor – pe primul loc fiind avalanșa de promisiuni din campania inițială.
A mărturisit cât a rămas din entuziasmul inițial, mai ales că a primit de la început, când spunea „O să fac Aeroport la Brașov”, zâmbete condescendente și chiar i s-a râs de multe ori în nas. A recunoscut că asta i-a stârnit orgoliul, dar și că a avut puterea să accepte că nu se pricepe la aviație și că a trebuit să apeleze la experți.
Povestea din spatele Aeroportului Brașov. Veștea a detaliat toate piedicile întâmpinate, printre cele mai importante fiind că terenul alocat de Institutul Cartofului se întorsese la acesta după cinci ani, dar și „jena” financiară de la începutul proiectului, care ar fi putut face ca Aeroportul să fie unul mult mai mic și aproape inutil.
De asemenea, șeful CJ a vorbit și despre controversa stârnită de alegerea soluției de dirijare a zborurilor – turnul virtual de control, reamintind care sunt avantajele. El a reiterat că 15 iunie rămâne data de la care Aeroportul începe să funcționeze, dând asigurări că pregătirile sunt în grafic.
„Cel mai frumos răsărit se vede de la Aeroportul Internațional Brașov!”, este mesajul pe care Adrian Veștea l-a transmis, conform organizatorilor TEDx.

Ce este TEDx

TED sunt o serie de conferințe globale susținute de o asociație americană non-profit, Fundația Sapling, organizate pentru a răspândi „ideile ce merită să fie împărtășite” (Ideas Worth Spreading). A debutat în 1984 ca o conferinţă ce reunea oameni din trei domenii diferite: tehnologie, divertisment şi design. De atunci, importanţa şi diversitatea temelor au crescut continuu. Astăzi, TED reinventează accesul şi diseminarea cunoştinţelor şi facilitează schimbul de idei prin intermediul discursurilor. TED desfăşoară conferinţe live la care participă cei mai fascinanţi lideri şi gânditori ai lumii. Urmând conceptul Ideilor care Merită să fie Împărtăşite (Ideas Worth Spreading), TED a creat o platformă locală numită TEDx, care permite unor parteneri locali să organizeze evenimente sub licenţă TED.

De la primar la șeful consiliilor județene

Organizatorii TEDx Brașov îi fac și o prezentare: „Fiu al oraşului Râşnov, Adrian Veştea este economist de profesie. A urmat cursuri postuniversitare în domeniul managementului administraţiilor locale şi s-a remarcat în activitatea sa prin iniţiativă, pasiune şi încredere în potenţialul său şi al comunităţii din care provine. Între anii 2004-2016 a condus oraşul în calitate de primar, transformând o localitate inertă și vetustă într-o cochetă și animată stațiune turistică de interes național, care atrage anual sute de mii de turişti. Din anul 2016, Adrian Veştea ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, iar începând din anul 2020 conduce Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, for reprezentativ pentru cele 41 de administraţii publice ale judeţelor din România. Funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, modernizarea drumurilor judeţene, îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate și a serviciilor furnizate de cele cinci spitale clinice aflate în administrarea Consiliului Judeţean, implementarea digitalizării în activitatea administrativă şi de asistenţă socială, consolidarea poziţiei judeţului Braşov ca destinaţie turistică numărul 1 a României, precum și eficientizarea şi renovarea energetică a clădirilor publice sunt printre cele mai importante preocupări care au marcat activitatea sa în ultimii 7 ani”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button