Expres

Postările mai multor jurnaliști, cenzurate pe Facebook

Postările mai multor jurnaliști, cenzurate pe Facebook

O postare despre candidatul PSD-PNL la Primăria București, una despre refugiații ucraineni și o poză cu propriul copil au fost penalizate de către Facebook care le-a marcat drept conținut nepotrivit și le-a retrogradat în fluxul afișat, semnalează hotnews.ro.

Situația a fost remarcată și de anteprenorul Dragoș Stanca care a subliniat, într-o postare pe Facebook, că „mai multe semnale indică din nou că algoritmii feed-ului Facebook s-au îmbătat azi noapte”.

Sunt indicate aiurea ca fiind hărțuire, conținut sexual și alte bazaconii postări legitime”, a atras atenția Dragoș Stanca.

Prima care a atras atenția asupra situației a fost jurnalista Emilia Șercan care a semnalat că postarea în care amintea declarația lui Marcel Ciolacu despre Cătălin Cîrstoiu, în care îl numește „candidatul momentan”, a fost marcată de Facebook drept „bullying și hărțuire”.

Probabil e ordin pe unitatea PSD-PNL ca orice postare despre candidații săi sau despre “PSD-PNL aceeași mizerie” să fie raportate de fermele de postaci, trolli și ce-or mai avea ei prin dotare”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Jurnalistul Adrian Mihălțianu a arătat, de asemenea, că o postare pe pagina de Facebook a PressOne despre chinurile prin care trec unii refugiați ucraineni în România a fost marcată de Facebook ca având „caracter sexual” și a fost retrogradată în flux.

O postare despre refugiații ucraineni care-și refac cu greu viețile, sabotată de algoritmii unei platforme destinate promovării de fake news și de mizerii”, a atras atenția jurnalistul PressOne. „Abia aștept încă un seminar în care Facebook să ne explice cum luptă cu fenomenul și cât de mult le pasă lor de presa independentă”.

În cazul jurnalistei Corina Băcanu Călărașu, o fotografie alături de copilul ei a fost considerată nepotrivită de Facebook și retrogradată.

HotNews.ro s-a confruntat, de asemenea, cu astfel de probleme, fiind sancționată zilnic în mod eronat pentru postări „violente” sau cu „conținut explicit”, deși nu este cazul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
ron
1 luna în urmă

FB este un gunoi de rețea socializare,full de cenzura și manipulare.

Barbu Gh.
1 luna în urmă

Ce credeați? Ce-a fost în plandemie a fost doar încălzirea la ceea ce vor ăștia să facă!

Willy
1 luna în urmă

Eiiii, nicaieri nu e veselie ca la fituica putinista mytixpix, unde latraul putinist barbughe si-a facut deja vechime de cand imprastie fake-uri si propaganda moscovita.

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare