Expres

Ponta nu vrea alegeri locale

 

„De muncit când mai muncim, dacă stăm tot timpul numai în alegeri?”, argumentează premierul Victor Ponta a respins ieri solicitarea PNL, care a cerut organizarea de alegeri locale pentru posturile vacanțe de primari și șefi de consilii județene.
„Organizăm alegeri în fiecare săptămână? România nu trebuie să stea tot timpul în alegeri. Pe ce sistem de vot? Și PNL și noi vrem să schimbe sistemul de vot, acum n-ar putea fi făcute alegeri pe un nou sistem”, a argumentat liderul social-democrat. „Mai e doar un an și trebuie o decizie dacă într-un an consumăm atâția bani”, a mai spus premierul, sugerând că posturile vacanțe pot rămâne așa până la alegerile din 2016.
Victor Ponta a subliniat că multe dintre posturile semnalate de PNL nu au fost, de fapt, vacantate din punct de vedere juridic. „Dincolo de ce apare în presă, sunt foarte multe locuri de primari și șefi de consilii județene care nu sunt libere din punct de vedere juridic”, a menționat Ponta. „Aici nu e vorba de un interes politic, ci dacă ținem tara tot timpul în alegeri pentru un mandat care se termina peste un an, să tot organizeze pentru un an de zilei, de muncit când mai muncim, dacă stăm tot timpul numai în alegeri?”, a întrebat retoric șeful PSD.
Un jurnalist aflat la conferința de presa i-a spus premierului că organizarea alegerilor locale este obligatorie prin lege, Ponta replicând că poate ar trebui schimbată legea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button