Expres

Poliţiştii locali vor protesta în faţa Guvernului 

Poliţiştii locali vor protesta în faţa Guvernului 

Poliţiştii locali vor protesta, miercuri, în faţa Guvernului, având mai multe solicitări de natură financiară, dar şi modificarea prevederilor O.U.G. nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei 1 post / 1000 locuitori/ cu 1 poliţist local /1000 locuitori, transmite agenția news.ro.

Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România, afiliată la Blocul Naţional Sindical, informează că va organiza, mâine, 8 mai 2024, între orele 10.00 şi 13.00, un miting de protest în faţa Guvernului României. Mitingul este aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti”, anunţă sindicaliştii.

Aceştia au transmis şi lista revendicărilor:

  1. Aplicarea condiţiilor de muncă, prevăzute de Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010, pentru poliţiştii locali;
  2. Acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul poliţiei locale conform Ordinului MDPLA nr. 893/2023, O.G. Nr.26/1994 şi H.G. nr. 1474/2009;
  3. Acordarea unei compensaţii financiare personalului poliţiei locale, pentru munca desfăşurată în zilele de week-end şi sărbători legale;
  4. Modificarea prevederilor O.U.G. nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei 1 post/1000 locuitori/ cu 1 poliţist local/1000 locuitori.
    La începutul lunii decembrie 2023, Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenţia importanţei existenţei poliţiştilor locali în societate.

Stimaţi guvernanţi, vă atragem atenţia să aveţi în vedere introducerea personalului din poliţia locală ca beneficiar al sporului de 75% pentru munca desfăşurată în week-end şi sărbători legale, alături de celelalte categorii de personal din domeniul apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, la art. III alin (2) în proiectului de O.U.G. privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative “2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) în anul 2024, pentru activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţişti, poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională precum şi de personalul poliţiei locale, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute de legislaţia aferentă lunii iunie 2017. Baza de calcul pentru acordarea acestor drepturi o reprezintă solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază cuvenit(ă)”, arătau atunci poliţiştii locali.

Poliţiştii locali susțin că sunt singura structură bugetară din România care îşi desfăşoară activitatea în zilele de week-end şi sărbători legale care nu primeşte acest spor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button