Expres

Poliţişti români, în patrulare pe străzile din Paris

 

Începând de astăzi, nouă poliţişti români participă la cea de-a 13-a misiune de patrulare în Paris, pentru asigurarea securităţii în zonele turistice, potrivit unui comunicat remis de Poliţia Română. Misiunea din Franţa se va încheia pe data de 31 ianuarie 2018.

„Polițiștii români vor participa, alături de polițiștii francezi, la activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor de infracţionalitate stradală. De asemenea, vor sprijini verificările efectuate de serviciile de poliţie franceze în stabilirea identităţii persoanelor implicate în comiterea de fapte de natură infracţională, depistate cu ocazia desfăşurării activităţilor de patrulare. Totodată, polițiștii vor acorda expertiză tehnică în materie de prevenire a delincvenţei săvârşite pe teritoriul francez de cetăţeni români, prin coroborarea informaţiilor în vederea identificării de reţele infracționale”, se explică în comunicatul remis de Poliţia Română.

Cei nouă poliţişti participanţi la misiune au trecut printr-un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative şi a nivelului de cunoaştere a limbii franceze.
„Acţiunile se desfăşoară la solicitarea partenerilor din Franța, ca urmare a bunei cooperări poliţieneşti, precum şi a Aranjamentului administrativ dintre Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministrul de Interne din Republica Franceză”, au menţionat reprezentanţii IGPR.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button