Expres

Poliția Locală Brașov, amenzi de peste 97.000 de lei, în ultima săptămână „de poveste”

Poliția Locală Brașov a dat amenzi de peste 97.000 de lei, în ultima săptămână „de poveste”, în care orașul a fost „îmbrăcat” de sărbătoare.
Astfel, în perioada 3-7 ianuarie, echipajele de ordine publică și de la circulație rutieră din cadrul Poliției Locale Brașov au aplicat 274 sancțiuni contravenționale în cuantum de 97.085 lei și 533 de puncte penalizare. Totodată, polițiștii locali au legitimat 639 de persoane, au preluat și soluționat 188 de sesizări telefonice. Dintre acestea, 173 de apeluri telefonice au fost efectuate de cetățeni.

Cele mai multe apeluri au fost date de brașoveni pentru reclamarea celor care au parcat neregulamentar pe domeniul public, pe locuri de parcare de reședință sau destinate persoanelor cu dizabilități și a persoanelor care tulburau ordinea și liniștea publică.


Lucrătorii structurilor de ordine publică din cadrul instituției au aplicat, în perioada menționată, 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.655 lei și 81 puncte de penalizare.


„În săptămâna menționată, conform prevederilor HCL nr. 928/2022, privind adoptarea unor măsuri de administrare a locurilor publice din Municipiul Brașov, precum și de stabilire și sancționare a unor fapte ce constituie contravenții, au fost dispuse măsuri complementare fiind ridicate, în vederea confiscării, un număr de 17 produse nealimentare, respectiv baloane, flori, crenguțe, coronițe de brad, etc.
Pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto, în perioada 03-07.01.2024, au aplicat 182 sancțiuni contravenționale, cu 452 puncte de penalizare, în cuantum de 66.430 lei.


De asemenea, polițiștii locali, împreună cu operatorul care asigură serviciul de ridicare a autoturismelor, au dispus ridicarea a 63 de autovehicule care se aflau staționate neregulamentar pe treceri de pietoni sau blocau circulația pe trotuare, obturau vizibilitatea în intersecții și împiedicau buna desfășurare a traficului rutier pe benzile de circulație. Întrucât un număr de 15 conducători auto au revenit la vehicul înainte de începerea operațiunii de ridicare, au fost sancționați doar cu puncte amendă și puncte penalizare, fără a mai plăti taxele de ridicare, transport și depozitare
”, au informat reprezentanții Poliției Locale Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
6 luni în urmă

[…] Poliția Locală Brașov, amenzi de peste 97.000 de lei, în ultima săptămână „de poveste” […]

Back to top button