Expres

Poliția Locală Brașov, amenzi de peste 400.000 de lei / Grosul, pentru parcare neregulamentară

Poliția Locală Brașov, amenzi de peste 400.000 de lei / Cele mai multe, pentru parcare neregulamentară

Potrivit bilanțului publicat de instituție pe pagina de Facebook, în perioada 5 18 februarie, activitatea structurilor de ordine publică și circulație rutieră din cadrul Poliției Locale Brașov s-a concretizat în aplicarea a 1.134 sancțiuni contravenționale în cuantum de 418.217 lei.
Totodată, polițiștii locali au legitimat 2.442 de persoane și au preluat și soluționat 445 de sesizări telefonice. Cele mai numeroase apeluri au fost referitoare la autoturisme parcate/staționate neregulamentar pe domeniul public, ocuparea locurilor de parcare de reședință și tulburarea liniștii publice.
Lucrătorii structurilor de ordine publică din cadrul instituției au aplicat, în ultimele două săptămâni, , 513 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 155.780 lei. De asemenea, polițiștii locali au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Public de Gestionare a Animalelor Brașov în vederea ridicării de pe domeniul public a 9 câini rasa metis și transportarea acestora la adăpostul din Stupini, Str. Merilor nr. 6.


619 acțiuni contravenționale

Pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, ale HCL nr. 251/2005R privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al sistemului de parcare din Municipiul Brașov, ale HCL nr. 152/2006R privind reglementarea staționării și parcării pe domeniul public al Municipiului Brașov a vehiculelor de transport marfă și călători și ale HCL nr. 468/2021 privind aprobarea Regulamentului de protecție a spațiilor verzi, de organizare, dezvoltare și întreținere a acestora pe teritoriul Municipiului Brașov, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au aplicat 619 de sancțiuni contravenționale, cu 1.473 puncte de penalizare, în cuantum de 261.437 lei.
De asemenea, au aplicat și două sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

173 de autoturisme ridicate

Conform prevederilor HCL nr. 395/2017*R de aprobare a Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Brașov, polițiștii locali din cadrul structurii anterior menționate au dispus ridicarea, în în ultimele două săptămâni, a 173 de autoturisme staționate/oprite neregulamentar. Alți 37 de conducători auto, care s-au prezentat la vehicul anterior inițierii operațiunii de ridicare a acestuia de către operatorul care asigură serviciul respectiv, au fost doar sancționați cu amendă și puncte penalizare, fără a mai achita taxele stipulate în actul normativ incident.
În perioada de referință, potrivit prevederilor HCL nr. 928/2022 privind adoptarea unor măsuri de administrare a locurilor publice din Municipiul Brașov, precum și de stabilire și sancționare a unor fapte ce constituie contravenții, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
4 luni în urmă

Ma uit la poze si ma minunez! Unii chiar sunt nesimtiti rau de tot! P.S. Pe langa aia  9 câini rasa metis, poate se mai facea loc si pentru cotarla putinista barbughe, cotarla ce bantuie pe strazi si latra prostii… Citeşte mai mult »

Back to top button