Expres

Poliția Economică, acțiune de control în mai multe localități din județul Brașov

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au desfășurat o acțiune de control ieri, în intervalul orar 11.00-15.00, împreună cu polițiști de la Serviciul Rutier Brașov, Serviciul Criminalistic Brașov, Serviciul Investigații Criminale Brașov, Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul Ordine Publică.

Activitățile de control au avut loc pe raza localităților Prejmer, Lunca Câlnicului, Teliu, Hărman, Podu Oltului, Bod, Feldioara și Sânpetru, din județul Brașov, având ca principal scop prevenirea și combaterea infracționalității în domeniile drepturilor de autor, evaziunii fiscale și contrabandei, precum și prevenirea și combaterea celorlalte abateri de la normele legale.


Polițiștii brașoveni au verificat 51 de operatori economici și au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale însumând aproximativ 67.000 lei.
De asemenea, au confiscat aproximativ 4.500 lei pentru nerespectarea prevederilor privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.


În cazul unui agent economic a fost dispusă suspendarea activității pentru 30 de zile, fiind a doua oară în decursul acestui an în care a retras sume de bani din casierie fără a întocmi documente justificative. În cazul a 3 dintre agenții economici verificați, reprezentanții legali ai acestora au fost chemați în data de 16.10.2023 cu documente suplimentare, urmând a fi continuate verificările specifice de către polițiștii SICE.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button