Expres

Poliția Brașov: Care ar putea fi semnele consumului de droguri în rândul adolescenților

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, împreună cu reprezentanti ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, Organizației Salvați Copiii au desfășurat activități specifice informativ – preventive cu elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului Brașov, cu privire la fenomenul traficului și consumului de substanțe interzise. Activitățile au avut loc în tot cursul anului școlar 2023/2024.
Peste 20 de unitați de învățământ au fost implicate în această campanie. Printre acestea se numără Colegiului Național „Unirea” Brașov, Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă” și Colegiul de Știinte „Grigore Antipa” Brașov.


„Consumul de droguri, prin efectele sale devastatoare directe și indirecte și prin repeziciunea cu care se propagă, reprezintă o provocare majoră cu care se confruntă mai ales adolescenții și tinerii. Și asta datorită faptului că aceștia sunt mult mai deschiși la experiențe noi, mai permeabili în adoptarea unor comportamente de risc, din cauza informațiilor insuficiente, periculoase. Pentru a se reuși diminuarea consumului este imperios necesară o informare corectă în rândul părinților și tinerilor cu privire la consumul și efectele acestora”, au explicat reprezentanții IPJ Brașov.

Poliția Brașov vă recomandă să sesizați dacă:
• ați observat schimbări recente în comportamentul sau personalitatea copilului dvs.;
• este retras, se enervează ușor, este neliniștit, apatic;
• apar schimbări ale obiceiurilor alimentare;
• îşi neglijează igiena, aspectul fizic;
• și-a pierdut interesul pentru activități de care obișnuia să se bucure;
• și-a schimbat cercul de prieteni;
• are probleme financiare sau probleme cu legea.

Există tendința în rândul consumatorilor de a nega sau cel puțin de a minimiza prezența problemelor spunând „eu dețin controlul”, „pot să mă las oricând” sau „eu nu voi fi dependent”, ignorând prezența unor probleme evidente.
Dacă ați sesizat astfel de probleme legate de consumul de substanțe, vă puteți adresa reprezentanților Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, care oferă sprijin de specialitate, servicii gratuite și cu asigurarea confidențialității, iar în cazul în care doriți să sesizați Poliția despre săvârșirea unei infracțiuni de trafic de droguri, sunați la 112.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button