Expres

Pneumonia și virozele respiratorii se lasă greu duse de la Brașov

Pneumonia și virozele respiratorii se lasă greu duse de la Brașov

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în săptămâna 1-7 aprilie, 1.706 de braşoveni au fost diagnosticați cu o boală respiratorie de sezon rece, cu aproape 100 mai puțini decât în intervalul anterior. Și numărul celor spitalizați s-a redus, de la 197 la 109.

Infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) au fost, ca de obicei, cele mai multe – 1.340. Dintre acestea, 14 persoane, mai multe decât săptămâna anterioară, au fost internate. Dintre cei care au avut o formă de IACRS, 809 sunt copii, 136 (în creștere) fiind cu vârste sub un an.

A scăzut ușor și numărul cazurilor de pneumonie, fiind înregistrate 334 față de 355 în intervalul precedent, dar numărul spitalizărilor pentru afecțiunea pulmonară rămâne ridicat – 89 de pacienți. 187 dintre bolnavii de pneumonie sunt copii (52 chiar bebeluși), 51 dintre ei având nevoie de internare.

Și numărul cazurilor de gripă clinică s-a redus, de la 46 de cazuri de gripă la 32, jumătate dintre bolnavi având vârste sub 15 ani, cu șase spitalizări. Au fost recoltate 18 probe, una fiind confirmată pentru gripă.

Tot în prima săptămână din aprilie au fost înregistrați șase brașoveni cu COVID-19.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare