Expres

Plantați în amintire, parcul cu stejari-poveste, în memoria celor dragi (video)

Plantați în amintire, parcul cu stejari-poveste, în memoria celor dragi

Asociația Zi de Bine a inaugurat proiectul „Plantați în amintire” Brașov, parc de stejari roșii amenajat în memoria celor dragi. Parcul se află în zona Livada Poștei și se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp, pusă la dispoziție de Primăria Brașov, unde au fost plantați 41 de copaci. Fiecare copac plantat are atașat un cod QR care duce către poveștile celor pe care i-am pierdut. Poveștile pot fi citite pe site-ul www.plantatiinamintire.ro

La inaugurare au participat zeci de brașoveni care au rezervat un copac, veniți special pentru a prinde plăcuța memorială pe stejarul-poveste. Pe lângă cei 40 de stejari roșii, aleși special pentru a fi în armonie cu zona, a fost plantat un ginkgo biloba, supranumit și arborele vieții. Parcul a fost de asemenea amenajat cu mobilier urban nou. Primăria Brașov va asigura serviciile de întreținere a spațiului.

Este al cincilea parc de acest fel, după Lugoj, Oradea, București și Constanța, iar Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine, anunță continuarea proiectului la Târgu Mureș și, din nou, București.

„Să-i vedem pe oameni îmbrățișându-și copacii sau așezându-se pur și simplu pe o bancă cu ochii la stejarii-viață a fost foarte emoționant și ne-a făcut să înțelegem încă o dată necesitatea unui astfel de proiect, care îmbină atât de frumos cel puțin trei domenii – doliul, mediul și comunitatea. Acesta este și motivul pentru care vom duce ideea mai departe și căutăm partenerii instituționali potriviți și sprijinul financiar necesar pentru a face, în următorii 10 ani, un astfel de parc în fiecare județ din țară”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
ron
1 luna în urmă

Foarte frumos, felicitări.
Sa învețe și Scripcaru,care e obsedat sa umple Brașovul și Poiana de betoane!

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare