Expres

Pizzerie amendată de Protecția Consumatorilor cu 20.000 de lei

O pizzerie din București a fost amendată de Protecția Consumatorilor cu 20.000 de lei. Acțiunea de control s-a derulat în colaborare cu Poliția Locală a Sectorului 4.

„Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector (CPCS) 4 din Bucurtești, a desfășurat, pe 02.09.2024, o acțiune de control operativ la o unitate de alimentație publică administrată de operatorul economic Zest Food SRL, din sectorul 4 al Capitalei. În urma neregulilor constatate, comisarii CPCS 4 au aplicat următoarele sancțiuni: amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor”, a informat ANPC.

„Scuzele operatorilor economici, în astfel de situații, absolut intolerabile, nu mai au nicio valoare. Rămânem la fel de intransigenți cu prestatorii de servicii care, pentru un profit facil, nu ezită să pună în pericol sănătatea sau chiar viața consumatorilor”, a transmis Sebastian Hotca, președinte interimar al ANPC.

Abaterile de la legislația în vigoare, în domeniu, identificate au fost:

– condiții igienico-sanitare precare în spațiul de producție amenajat la subsolul unui imobil:

• tavan casetat, cu izolație din vată de sticlăneprotejat;

• tavan cu exfoliere de vopsea și infiltrații; tavan cu acumulare de praf;

• aparatele de aer condiționat cu sitele de filtrare cu acumulare masivă de praf și alte impurități,dispersie de aer condiționat viciat/urât mirositor;

• hol de tranzit al spațiului de producție care comunică cu zona în care este construit un bazin de colectare al apelor menajere, ceea ce face simțită prezența unui miros viciat/amoniacal;

– lipsa unui spațiu de depozitare adecvat pentruambalajele de transport al preparatelor culinare;

– amplasarea substanțelor și ustensilelor de curățenie pe fluxul de productie;

– lipsa echipamentelor de protecție pentru lucrătorii din blocul alimentar, conform activității pe care o desfășoară;

– utilizarea unor preparate și semipreparate culinare fărăetichetare internă din care să rezulte conformitatea acestora;

– nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea preparatelor, conform indicațiilor producătorului;

– lipsa autorizației de funcționare emisă de Primaria Sectorului 4 pentru activitatea de alimentație publică.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button