Expres

Pierdere uriașă pentru lumea modei

 Pierdere uriașă pentru lumea modei. Creatorul de modă italian Roberto Cavalli, cunoscut timp de decenii datorită pieilor de piton şi imprimeurilor sale extravagante, a murit vineri la vârsta de 83 de ani, a anunţat presa italiană.

Agenţia italiană ANSA a precizat că designerul a murit la domiciliul său din Florenţa (centrul Italiei) după o lungă boală. El a inventat şi a brevetat o tehnică de imprimare pe piele, care a cucerit marile case de modă, precum Hermès şi Cardin.

Creaţiile lui Roberto Cavalli sunt vândute în peste 50 de ţări şi includ lenjerie intimă, pantofi, ceasuri şi parfumuri. El lasă în urmă șase copii, cel mai mic fiind Giorgio, în vârstă de puțin peste un an.

În 2015, Cavalli a vândut compania omonimă fondată în anii 1970. Animalele sale deveniseră un element distinctiv al mărcii, la fel ca și blănurile cu broderii, rochiile lungi și bogate, cu fante mari și multe transparențe. Alături de colecțiile haute couture și prêt-à-porter ale lui Roberto Cavalli, au luat naștere și marca RC Menswear și linia tânără Just Cavalli, lansată în 1998.

În anii 2000, a luat naștere divizia Roberto Cavalli Home, prezentată la Salone del Mobile în 2012.
Marea lui muză a fost considerată Naomi Campbell.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare