Expres

Piață volantă și în Avantgarden / Ce va fi în plus față de celelalte cartiere

Piață volantă și în Avantgarden.

După succesul înregistrat în cartierele Valea Cetății, Șchei, Noua și Triaj, Primăria Brașov continuă programul de amenajare a piețelor volante. De data aceasta e vorba de Bartolomeu-Avantgarden. Însă
piața volantă care se deschide în 28 iulie, pe strada Lebedei, aduce mai multe noutăți. A fost deschisă la solicitarea cetățenilor din zonă, împreună cu care a fost și decis locul de amplasare, în urma unei consultări publice; va fi deschisă săptămânal (în celelalte cartiere piețele volante sunt deschise o dată pe lună în fiecare cartier); va funcționa în zilele de vineri (celelalte patru piețe volante sunt deschise sâmbăta).
„Aducem piața volantă și în cartierul Avantgarden, din Bartolomeu. În urma solicitărilor primite de la cetățenii de aici, am identificat amplasamentul care să găzduiască de acum piața volantă, cea de-a cincea din municipiul Brașov. Piața de aici, de lângă parcul din zona centrală a cartierului, vine cu câteva noutăți. În primul rând, va fi singura piață care se va organiza săptămânal. În al doilea rând, pentru a putea avea producători disponibili, piețele de aici vor fi organizate în fiecare zi de vineri”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, coordonatorul Serviciului Public de Administrare Piețe (video).


Programul piețelor volante a fost deschis de municipalitate, la începutul lunii mai, în cartierele în care nu există piețe agroalimentare publice. La aceste piețe participă producătorii din domeniul agricol și agro-alimentar, astfel încât brașovenii să poată cumpăra produsele direct de la aceștia, fără a mai fi nevoiți să meargă la piețele tradiționale din oraș.
Primele patru piețe volante deschise (din cartierele Valea Cetății, Șchei, Noua și Triaj) au o structură itinerantă, în fiecare sâmbătă în alt cartier. Următoarea piață volantă va fi deschisă în cartierul Valea Cetății, în data de 22 iulie.
În cadrul acestor piețe, producătorii pun la dispoziția brașovenilor: pepeni și porumb din Sadova- Dolj, legume și fructe din Stupini și din Vrancea, fructe și sucuri de fructe din Dâmbovița, produse apicole din Hărman și Codlea – Brașov, plante și produse din plante de la Codlea, zmeură și afine din Brașov, gemuri, sosuri și siropuri din Rupea, dulcețuri, murături, zacuscă din Stupini, produse de panificație și patiserie tradiționale din Ghimbav și din orașul Brașov, cosmetice naturale artizanale din Hălchiu.
Programul de funcționare al piețelor volante este între orele 8.30-15:00, pe perioada sezonului agricol, adică mai-octombrie.
Calendarul fiecărei luni va fi comunicat de Serviciul Public de Administrare Piețe în luna precedentă. Cu o săptămână înainte de fiecare piață, pe site-ul www.pietepublice.ro va fi disponibilă lista producătorilor participanți și a produselor cu care vor veni aceștia.
Caracteristicile piețelor volante, organizate sub forma unor „Târguri de producători”, sunt următoarele:

  1. sunt piețe de o zi, comerțul temporar fiind esența acestor structuri;
  2. sunt destinate producătorilor din domeniul agricol și agroalimentar;
  3. favorizează în principal lanțurile scurte de aprovizionare;
  4. sunt poziționate astfel încât să aducă produse autentice cât mai aproape de cetățean.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Piață volantă și în Avantgarden / Ce va fi în plus față de celelalte cartiere […]

11 luni în urmă

[…] în parcarea de pe Strada Pelicanului, noua piață aduce mai multe noutăți. A fost deschisă la solicitarea cetățenilor din zonă, împreună cu […]

Back to top button