Expres

Petre Daea – în cazul gripei aviare din județul Brașov: „Sunt foarte multe semne de întrebare”

Petre Daea – în cazul gripei aviare din județul Brașov.

Ministrul Agriculturii a vorbit despre focarul de gripă aviară de la Codlea, izbucnit la trei ferme de curcani – Detalii, AICI.

„Sunt foarte multe semne de întrebare vis a vis de modul în care a putut să intre chiar în mijlocul ţării acest virus. Motiv pentru care aşteptăm ancheta epidemiologică. O fac acum specialiştii la faţa locului. Aştept şi eu încheierea acestei anchete, ca să tragem concluziile necesare. Să mergem pe principiul cauzalităţii. Să ne putem orienta în acţiunile viitoare, în aşa fel încât să nu mai avem asemenea cazuri”, a declarat, astăzi, Petre Daea la Digi 24.

Petre Daea – în cazul gripei aviare din județul Brașov. Chestionat dacă este afectat lanţul de aprovizionare cu carne de curcan, Petre Daea a răspuns, potrivit News.ro: „Da, sigur este afectat. Știu că există şi o cantitate de 100 de tone pe stoc care se incinerează din cauză că medicii au ajuns la această concluzie. Este firesc să intervină aşa radical încât să stopăm focarul respectiv şi să izolăm zona. Astfel, peste 35 de zile să poată fi reluată activitatea la această platformă foarte importantă. Are cinci ferme şi trei din acestea erau populate. Toate trei au fost prinse de acest virus nenorocit”.

Ministrul Daea a precizat că, încă, nu are informaţii dacă păsări din aceste ferme au ajuns la comercializare: „Elementele acestea de la faţa locului vor fi puse în comunicare de către specialiştii de acolo, de ANSVSA. Ştiu că este un echipaj numeros acolo, condus de vicepreşedintele ANSVSA care coordonează activitatea la faţa locului“.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] primară a apariției gripei aviare la fermele de curcani de la Codlea o reprezintă, cel mai probabil, păsările sălbatice. Asta […]

Back to top button