Expres

Peste 500 de persoane în 105 imobile fără acte

Peste 500 de persoane în 105 imobile fără acte. Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat, zilele trecute, alături de subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu, o întâlnire dedicată situației comunității de romi din zona Carierei-Cărămidăriei din municipiul Brașov.
Au participat reprezentanți ai Primăriei Brașov, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov și Asociației Partida Romilor „Pro-Europa”.

Peste 500 de persoane în 105 imobile fără acte. Comunitatea de romi din zona Carierei-Cărămidăriei din municipiul Brașov numără peste 500 de persoane, din care aproximativ 40% copii, care locuiesc în 105 imobile construite pe un teren a cărui situație juridică nu se cunoaște în momentul de față. Acești locuitori au nevoie de acte – întrucât actele de identitate provizorii cu mențiunea „lipsă dovada adresei de domiciliu” au început să le expire – și de acces la celelalte servicii care necesită documente de identitate și de domiciliu.
„Așa cum am promis la ultima ședință a Grupului de lucru mixt pentru problemele romilor, de la nivelul Instituției Prefectului, am organizat această întâlnire în care am abordat problema locuitorilor din zona Carierei-Cărămidăriei din municipiul Brașov. Mă bucur că municipalitatea brașoveană a constituit un grup de lucru pentru problemele romilor și consider că împreună putem găsi o rezolvare a situației cu care se confruntă locuitorii din această zonă. Cred că lunar vom avea rapoarte de progres din partea acestui grup de lucru de la nivelul Primăriei, privind mai întâi clarificarea situației juridice a terenului din zona respectivă și sper ca într-un interval de timp destul de scurt să putem pune ordine din acest punct de vedere și să ajutăm locuitorii de acolo”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii (video).

Peste 500 de persoane în 105 imobile fără acte. O discuție similară a avut loc în 2021, la solicitarea reprezentanților comunității de romi din zona Carierei-Cărămidăriei de a se găsi o cale pentru a intra în legalitate cu terenurile pe care le ocupă și cu locuințele ridicate acolo. 
Respectiva comunitate datează încă din anii 1940, construcțiile fiind ridicate ilegal, iar terenurile figurează în domeniul privat al municipiului Brașov. Ulterior, unii dintre locuitori au încheiat contracte de inchiriere a locuințelor (ridicate din fonduri proprii) cu RIAL. Acum doi ani, conform reprezentanților acestei societăți, existau câteva zeci de cazuri în procedură de executare silită, din cauza neplății chiriilor. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare