Expres

Pentru salvarea nou-născuților brașoveni cu afecțiuni critice

Pentru salvarea nou-născuților brașoveni cu afecțiuni critice

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov Șerban Todorică a semnat astăzi contractul de finanţare pentru proiectul cu fonduri europene „Terapie intensivă neonatală «Împreună cu părinții»”, aprobat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe Componenta 12 – Sănătate. Obiectivul acestui proiect îl reprezintă creșterea capacității compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuți al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” (Maternitatea) Braşov și dotarea cu echipamente medicale performante, în vederea îmbunătățirii serviciilor oferite micilor pacienţi cu afecțiuni critice și asigurării accesibilității la o îngrijire medicală de calitate.

Valoarea totală a proiectului este 12.780.177,38 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, din care 9.447.572,93 lei sunt destinate creșterii capacității compartimentului, 1.929.366,04 lei vor fi alocaţi achiziţiilor de aparatură şi echipamente medicale şi 1.403.238,41 lei vor fi utilizaţi pentru îmbunătăţirea componentei de screening pentru nou-născuţi. Astfel, din bugetul proiectului vor fi executate lucrări de reparații curente şi amenajări care vor permite creşterea cu 11 paturi a capacităţii compartimentului, vor fi cumpărate, instalate şi puse în funcţiune 23 de tipuri de echipamente medicale (însemnând 173 de bucăţi), vor fi modernizate cele 5 paturi de terapie intensivă existente prin dotarea cu 4 tipuri de echipamente medicale (în total 15 bucăţi) și va fi îmbunătăţit programul de screening cu ajutorul a 9 tipuri de echipamente medicale care urmează să fie şi ele achiziţionate.

Patru proiecte PNRR pentru Maternitate

În prezent, specialiştii din executivul CJ lucrează la definitivarea fişelor tehnice aferente fiecărui tip de echipament şi pregătesc documentaţiile pentru procedura de achiziţie care va fi lansată în SICAP în cursul lunii viitoare.
Data-limită până la care proiectul trebuie implementat este 30 noiembrie 2024.
„Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. A.I. Sbârcea» este instituţia medicală braşoveană care beneficiază în prezent de cele mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diverse stadii de implementare. Vorbim atât despre patru proiecte PNRR – incluzându-l şi pe cel privind îmbunătăţirea compartimentului de terapie intensivă neonatală, cu o valoare totală de aproximativ 40 de milioane de lei, cât şi despre proiectul de modernizare şi eficientizare energetică a clădirii noi din cadrul Maternităţii, finanţat cu peste 26,5 milioane de lei prin POR 2014-2020, obiectiv de investiţii pe care urmează să-l încheiem în această primăvară. Pe parcursul ultimilor ani am reuşit să transformăm acest spital într-unul cu adevărat modern, adaptat cerinţelor actuale şi pregătit să răspundă tuturor nevoilor pe care le au pacientele şi nou-născuţii din judeţul Braşov şi din judeţele învecinate”, a precizat preşedintele CJ Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare