Expres

Pelerinaj de Florii la Brașov

Pelerinaj de Florii la Brașov. La iniţiativa părintelui protopop al Brașovului, pr. Dănuţ-Gheorghe Benga, şi cu binecuvântarea ÎPS Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolit al Ardealului, pentru al zecelea an, dar nu consecutiv, în Sâmbăta lui Lazăr, va avea loc la Braşov un pelerinaj de Florii. Anul acesta, Floriile (praznicul Intrării Domnului în Ierusalim) pică pe 9 aprilie.
Procesiuni în ajunul marelui praznic creştin al Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) se organizează în mai multe orașe, printre care Iaşi şi Bucureşti. Pelerinajul a fost organizat din 2011 la Brașov, dar a fost întrerupt în pandemie.

Pe la biserici din centrul istoric

Pelerinajul de Florii va începe în jurul orei 16.30, după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr, care va fi oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piaţa Sfatului, şi vesteşte sărbătoarea Intrării triumfale a Domnului în Ierusalim, prin refacerea simbolică a drumului Mântuitorului Iisus din Betania până la Cetatea Sfântă.
Pelerinaj de Florii la Brașov. Credincioşii sunt aşteptaţi cu ramuri de salcie, înainte de plecarea în procesiune, pentru ca acestea să fie sfinţite. Avându-i pe preoţi cu prapurii în frunte, credincioşii vor pleca în pelerinaj pe străzile din Centrul Vechi cu ramurile de salcie, cu lumânări şi candele aprinse în mâini, şi intonând cântece bisericeşti. Din Piaţa Sfatului, procesiunea se va îndrepta pe Strada George Bariţiu, cu o oprire la Biserica „Sfânta Treime” (grecească), apoi va trece, cu o nouă oprire, prin parcul de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. Aici, li se vor alătura enoriașii Bisericii „Cuvioasa Paraschiva” din Șchei (Groaveri). Procesiunea va continua pe Strada Băilor, până în Piaţa Unirii.
„De la Biserica Adormirea Maicii Domnului se pleacă undeva în jurul orei 16.30, se trece pe la Biserica Sfânta Treime Bariţiu vis-a-vis de Biserica Neagră, după care trecem pe lângă Colegiul Naţional Andrei Şaguna unde vin şi credincioşii de la Biserica Groaveri, pentru ca apoi, în Piaţa Unirii, să ne întâlnim şi cu credincioşii din Şchei şi cei de sus de Pe Tocile, împreună cu părinţii de acolo părintele dr. Aurelian Reit şi părintele Aurel Colceriu şi preoţii parohi de la Biserica Sfântul Nicolae, părintele Vasile Prodea şi părintele dr. Valentin Moşoiu”, a explicat protopopul Braşovului, părintele Dănuţ Gheorghe Benga.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] va fi deschis sâmbătă, 8 aprilie, şi duminică, 9 aprilie, între orele 9.30 şi 21.00.Târg de Florii la Brașov. „Vor fi prezenți 29 de producători locali autentici, cu o ofertă diversificată de […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare