Expres

Pe DN1, cu 90 km/h, nu târâit în coloană

Pe DN1, cu 90 km/h, nu târâit în coloană

Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire pentru Centura Comarnic- etapa a II-a și a avizat lucrări cu o valoare de 121 milioane lei, jumătate din costul contractului semnat cu Asocierea Frasinul-Arthenis. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, președintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu și directorul CNAIR Cristian Pistol au „inaugurat” pe 6 noiembrie 2023, șantierul Centurii Comarnic, însă cu Autorizație emisă atunci pe doar 480 de metri din totalul de 6 kilometri ai centurii, arată datele publice pe care le-a consultat Economedia.
Conform SEAP, contractul are o perioadă de 24 de luni, 3 pentru proiectare și 21 pentru execuție.

Varianta ocolitoare a orașului Comarnic, care va avea o lungime de aproape 6 km, este construită pentru ca autoturismele să circule pe acesta cu o viteză de 90 km/oră, ceea ce înseamnă că va putea fi parcursă în 4 minute. În prezent, pe DN1, pe porțiunea care trece prin Comarnic, valorile de trafic înregistrate în perioada sărbătorilor și a week-end-urilor sunt situate între 35.000 și 40.000 de autovehicule/zi, la o viteza medie de 30 km/h. În plus, în Comarnic, există mai multe puncte de gâtuire a traficului (treceri de pietoni, parcări în zona centrală și intersecții) care afectează direct traficului rutier, pe acest sector formându-se cozi de autovehicule pe o lungime de aproximativ 7-8 km.
„Centura va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin vest. Proiectul presupune şi construirea a trei poduri noi, dar şi dublarea podului peste râul Prahova de pe DJ101R. În același timp, se va construi un pasaj peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov. La intersecțiile cu DN1, sunt prevăzute sensuri giratorii dimensionate astfel încât să preia traficul actual care va proveni de pe centura Comarnic și din orașul Comarnic. Centura Comarnic va servi ca drum de descărcare a viitoarei autostrăzi. Licitația pentru acest obiectiv de investiții a fost câștigată de asocierea S.C. FRASINUL S.R.L. (lider) – S.C. ARTEHNIS S.R.L., la valoarea de 236.740.000,00 lei fără TVA”, arată CJ Prahova.

Pentru Centura Bușteni-Azuga, contestația Ozaltin (Turcia) la contractul câștigat de Coni (Prahova) este în faza finală la CNSC unde s-au pus concluziile scrise.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
9 luni în urmă

Ba, alooo! Cine face contestatie si pierde, pe viata sa nu mai construiasca in Romania. Nici macar ghetouri, pardon, rezidence. Doar custi din OSB pentru latraii putinisti.

Horia
Răspunde la  Willy
9 luni în urmă

Ok! De acord! Alo ceilalți nu aveți nici o opinie? Nu v-ati saturat de amânări peste amânări din cauza ăstor contestatari de profesie?

Back to top button