Expres

Paul de România nu va fi extrădat

Paul de România nu va fi extrădat

Paul de România nu va fi extrădat în România, în urma deciziei definitive a Curții de Apel de la Paris, informează Știrile TVR. Ministra Justiției, Alina Gorghiu, susține că este căutată o soluție pentru reluarea procesului de extrădare.

Instanța de fond din Franța a respins predarea invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România. Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție”, a relatat pentru G4Media, Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a precizat că a făcut demersuri către omologul său din Franța şi a cerut verificarea erorilor în acest caz. În plus, precizează că instanţa franceză şi-a depăşit competenţele privind mandatul european de arestare.

În prezent se caută soluţii pentru reluarea demersurilor. În măsura în care se identifică, vom relua demersurile”, a transmis Alina Gorghiu.

Paul Philippe Al României a fost dat în urmărire internațională la 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv în România la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și a pădurii Snagov, cu un prejudiciu de peste 140 milioane de euro..

După condamnarea sa în dosarul Ferma Băneasa, prințul Paul a fugit din țară, fiind depistat la Paris. El a fost arestat provizoriu de autoritățile franceze la 27 iunie 2022, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române, în baza hotărârii judecătoreşti definitive de condamnare.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare