Expres

Patru zile de festival în centrul Brașovului

Patru zile de festival în centrul Brașovului. LIBfest, ediția 2023 – Târg de cArte și Experiențe Culturale organizat de Libris Cultural își deschide porțile astăzi în Brașov. Irina Rimes, Vița de Vie, Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole, Opera Brașov și mulți alții urcă pe scena LIBfest, din Piața Sfatului, și invită publicul să descopere patru zile de maraton cultural, cu dialoguri față în față, lansări de carte, concerte, ateliere, conferințe și mii de cărți de răsfoit.

Citiți și:

Oferte bogate de week-end pentru timpul liber

LIBfest propune și în această vară o suită de experiențe culturale diverse ce au loc în Brașov în cele patru zile. Concerte, lansări și întâlniri cu autori, peste 100 de edituri reprezentate, sesiuni de lectură și acțiuni inedite pentru cititori precum Blind date with a book, sunt doar câteva dintre manifestările culturale ce au loc simultan în perioada 3-6 august în Piața Sfatului, la librăria Șt. O. Iosif și la Centrul Cultural Reduta din Brașov, între orele 10.00 și 22:00. O parte dintre evenimente vor putea fi vizionate de către cititorii din întreaga țară, online, pe rețelele de socializare ale Asociației Libris Cultural.
„Pentru noi, ca librari, târgurile de carte sunt unele dintre cele mai importante evenimente ale anului, însă cititorii ne aduc aminte de fiecare dată că aceste contexte sunt mult aşteptate, în aceeaşi măsură, şi de către ei. LIBfest oferă prilejul oricărui iubitor de literatură să-şi întâlnească autorii preferaţi, să descopere noutăţi literare şi să intre în dialog cu scriitorii pe care i-a citit. Ne-am dorit ca şi anul acesta să ne adresăm tuturor cititorilor, fie că vorbim despre cei aflaţi la primele litere din abecedar sau despre cei ale căror biblioteci par din ce în ce mai neîncăpătoare, astfel că, pe lângă lansări, dialoguri cu autori sau concerte aducem în Piaţa Sfatului o serie de ateliere de creaţie, de lectură şi dezvoltare personală”, a precizat Augusta Oniță-Bagoly (foto 2), director Evenimente LIBfest.
Organizatorii vor întâmpina cititorii cu cele mai apreciate titluri atât în limba română cât și în limba engleză, cu bestsellere captivante sau cu cele mai îndrăgite cărți pentru copii. Pe lângă oferta de carte, iubitorii de lectură sunt invitați să descopere o selecție fascinantă de CD-uri, audiobooks și obiecte speciale, de la căni cu povești, ghiozdane și tricouri inspirate din cele mai populare seriale sau volume.

Lansări de carte și reduceri

Printre lansările de carte și întâlnirile cu autorii ce vor avea loc în cadrul LIBfest se numără Convorbiri cu Gabriela Adameșteanu, lansarea cărții „Lebăda neagră de pe Balaton” / „The Black Swan on Lake Balaton” de Romeo Couți, lansarea volumului „Stăpânirea complexității” de Andrei Marga, lansarea celor două volume „Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu” de Laura Pănăzan, dialogul pe baza volumului „Brâncuși, dragostea mea!” de Claudia Motea, lansarea jurnalului „Cartea pașilor. Convorbiri cu Laurențiu-Ciprian Tudor” de Laurențiu-Ciprian Tudor și Liliana Ursu, dialogul pe baza romanelor „Diavolul din Freisetzburg” de Roxana Ruscior, „Neuroleptic” de Dorian Dron și „Hoțul din Curtea Miracolelor” de Adrian Majuru și multe altele.
Printre oamenii apropiați cărților care intră în dialog cu cititorii în cadrul acestei ediții, se numără părintele Constantin Necula, Niculina Gheorghiță, dr. Cristian Andrei, Cristian Muntean, Adrian Lesenciuc și mulți alții.
Cititorii sunt invitați să viziteze standurile celor mai cunoscute edituri din România. Editurile Humanitas, Polirom, Rao, Corint, Trei, Creator, Litera, Curtea Veche, Grup Editorial ART, Nemira, Tritonic și multe altele pun la dispoziția vizitatorilor LIBfest peste 10.000 de titluri, dintre care noutăți, top vânzări și cărți la reducere.

Și pentru copii

LIBfest, ediția 2023, își propune să ofere pasionaților de lectură o experiență culturală cu adevărat memorabilă. Festivalul aduce în prim plan, pe lângă cele mai așteptate lansări de carte și dialoguri cu cititorii, multe surprize și momente speciale. Irina Rimes, Vița de Vie, Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole, Opera Brașov – sunt doar câteva dintre numele care vor acompania muzical vizitatorii LIBfest în cele patru zile de târg. Nici cei mai mici iubitori de artă și cultură nu sunt uitați. Libris Cultural a pregătit pentru copiii prezenți în Piața Sfatului o serie de ateliere de lectură, pictură, ilustrații și caligrafie, precum și un moment dedicat acestora susținut de Mirela Retegan și de mascotele Zurli.

Cultură și caritate: blind date with a book

Publicul este invitat la un Blind date with a book (întâlnire pe nevăzute cu o carte), în beneficiul Hospice Casa Speranței. Cărțile sunt oferite de către editurile participante, în colaborare cu Libris, iar fondurile obținute în urma achizițiilor de cărți surpriză vor fi oferite organizației în cauză pentru continuarea proiectelor de caritate.
Programul complet al LIBfest, precum lansările de carte, conferințele, atelierele și dialogurile, alături de întreaga listă de standuri, sunt disponibile pe site. LIBfest este un eveniment organizat prin Asociația Libris Cultural, finanțat de Consiliul Județean Brașov, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, susținut de libris.ro, în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov, filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România și Centrul Cultural Reduta.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button