Expres

Patinoarul promis de Ion Țiriac la Brașov – în stand-by / Situația la zi

Patinoarul promis de Ion Țiriac la Brașov – în stand-by.

În ședința de ieri din Consiliul Local, una furtunoasă, în care s-au aruncat vorbe grele atât dintr-o tabără (USR), cât și din cealaltă (PNL-PSD), trebuia să se aprobe și promisiunea și contractul de comodat, încheiat între Fundația Țiriac, Municipiul Brașov, Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov și Direcția Administrare Infrastructură Sportivă Brașov pentru construcția unui patinoar. Ion Țiriac spusese, nu demult, că acolo va face și o sală de judo (un proiect de 8-10 milioane de euro), iar Mihai Covaliu, președintele COSR, va monta în respectivul imobil planșe de scrimă – Detalii, AICI.

Nu s-a ajuns la vot, consilierii PNL și PSD invocând unele probleme de legalitate. Astfel, proiectul menționat va fi repus în discuție în Ședința Extraordinară din 2 aprilie a Consiliului Local, fiind chiar punctul 1 pe ordinea de zi.

Au mai rămas pentru marți…

Celelalte puncte care urmează a fi discutate marți sunt, potrivit BrașovCity:

– Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici aferenți realizării obiectivului de investiții „Studiu de fezabilitate, amenajare parc, strada Harmanului – strada Brândușelor”.
Inițiator: Primarul Municipiului Brașov.

– Proiect de hotărâre privind închirierea de către Municipiul Brașov în calitate de chiriaș a unor spații pentru relocarea temporară a activităților școlare.
Inițiator: Primarul Municipiului Brașov.

– Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici aferenți realizării obiectivului de investiții „Campus integrat pentru învățământ dual Brașov” COD ID_17.
Inițiator: Primarul Municipiului Brașov.

– Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 156 din 27.02.2024 privind înființarea Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ din Municipiul Brașov.
Inițiator: Primarul Municipiului Brașov.

– Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ din Municipiului Brașov.
Inițiator: Primarul Municipiului Brașov.

– Proiect de hotărâre privind aprobarea colaborării dintre Municipiul Brașov și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, în vederea organizării și desfăşurării la Brașov a evenimentului Vibes Fest.
Inițiator: Primarul Municipiului Brașov.

– Proiect de hotărâre pentru acordarea unor facilităţi anumitor categorii de persoane, pe traseele operate de RATBV S.A., în cadrul serviciului public de transport local prin curse regulate efectuate în UAT-urile membre ale A.M.D.D.T.P. Brașov.
Inițiator: Primarul Municipiului Brașov.

Patinoarul promis de Ion Țiriac la Brașov – în stand-by

Primarul Allen Coliban avertizase chiar înaintea ședinței de vineri a Consiliului Local Brașov: „Din nou, PNL și PSD încearcă să blocheze patinoarul cel nou!”.

„În decembrie 2023 a fost nevoie de prezența voastră, a brașovenilor, în ședința Consiliului Local, pentru a-i convinge pe PNL și PSD să voteze pentru memorandumul în baza căruia Fundația Ion Ţiriac va construi un patinoar nou, pe care să îl dea gratuit în operare Municipiului Brașov. La punctul 54 de pe ordinea de zi, avem contractul de comodat ce stă la baza colaborării, ultima decizie necesară din partea Consiliului Local. Astăzi, acest punct NU a primit avizul Comisiilor 4 și 5, după ore de «căutat nod în papură», deși invitații au răspuns tuturor întrebărilor. Este modul în care PNL și PSD au blocat atâtea proiecte în ultimii 3 ani, proiecte care au trecut apoi cu implicarea voastră!”, a relatat Coliban.

Reprezentanții Fundației Ion Țiriac, la cererea omului de afaceri, au menționat, în urma piedicilor puse în CL – în opinia lor, că nu mai insistă asupra realizării acestui proiect. Ei vor aștepta, însă, să vadă ce se va întâmpla marți.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
2 luni în urmă

Nu e bine gratis, e bine sa se faca din banii nostri ca sa se poata fura. Pai unde ajung politicienii daca ne apucam fiecare sa construim, sa asfaltam, sa maturam, sa ne gospodarim mai bine? La sapa de lemn,… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 2 luni în urmă de către Willy
iulia
2 luni în urmă

Cei care se opun proiectului finantat de Tiriac, ar trebui presati si sufocati de brasoveni ca acel patinoar sa-l faca din banii lor. Nenorocitii!

Back to top button