Pas înainte în proiectul Trenului Metropolitan, ce va face legătura și cu Aeroportul Brașov (video)

Pas înainte în proiectul Trenului Metropolitan, ce va face legătura și cu Aeroportul Brașov
În şedința ordinară a Consiliului Județean Brașov, desfăşurată joi, 26 martie, a fost aprobat Acordul de parteneriat pentru pregătirea și implementarea Trenului Metropolitan.
Autoritatea judeţeană este parteneră cu Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Braşov, cu municipiile Braşov şi Sfântu Gheorghe, şi cu alte opt localităţi braşovene – Codlea, Râşnov, Ghimbav, Zărneşti, Cristian, Hărman, Prejmer şi Sânpetru, în vederea parcurgerii etapelor necesare pentru pregătirea, implementarea şi operarea proiectului.
În primă fază, administraţia judeţeană îşi asumă susţinerea financiară în cuantum de 50% şi supervizarea elaborării documentației tehnico-economice în vederea accesării unei finanțări nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027 pentru realizarea Trenului Metropolitan Braşov.
El va reprezenta o variantă ecologică şi sustenabilă de mobilitate pentru cetăţenii din localităţile adiacente municipiului Braşov, dar şi de conectivitate între localităţile judeţelor Braşov şi Covasna, spune președintele CJ Brașov, Adrian Veștea. Însă trenul metropolitan este gândit și pentru conexiunea cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav.
„Este un proiect prin care dorim să facem legătura cu Aeroportul Brașov. Este un proiect care va avea mai multe axe pe care se va derula. Vorbim de legătura între Sfântu Gheorghe, Brașov și celelalte localități. Evident, vor exista stații intermediare, în afară de stațiile care există astăzi în gările din localitățile care sunt pe traseu. Vom avea de asemenea legătura cu Aeroportul, cu municipiul Codlea, cu orașul Ghimbav, cu Cristian, Râșnov, Zărnești și de asemenea vom avea o legătură cu zona Dârste. Toate acestea prevăd pe deoparte construirea de cale ferată nouă, care trebuie să intre într-un procent de 15 la sută, de asemenea, reabilitarea liniei ferate existente și electrificarea în zonele în care există. Mai mult decât atât, avem posibilitatea să cumpărăm material rulant nou, care poate fi electric, unde se poate, iar unde nu, va funcționa pe baterii. Deci, practic, vom avea un transport ecologic, un transport pe care ni-l dorim de foarte mută vreme.
Din evaluările făcute, vor exista doar trei proiecte de genul acesta, unul la Brașov, altul Cluj, celălalt la Oradea.
Mă bucură faptul că avem deja pregătită o mare parte din această documentație, o parte trebuie actualizată, o parte tot îmbunătățită, dar este un proiect care va crea o posibilitate de mobilitate foarte bună pentru toți cetățenii, atât din județul Brașov, cât și din Covasna”, a declarat Adrian Veștea, la finalul ședinței de plen.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Croncanul de veștea când va face pușcărie?
?.Dece,esti rau,acum cand leaga,rasnovu la “codlea”,si Intermodalu prejmer,predeal,fac naveta mai usor la facultate.
Nu e rau, asa este el prost si infect. Nu face decat sa imprastie, ura, neincredere si propaganda putinista. E un fost activist, inca ciripitor, actual putinist.