Expres

Pas important spre reabilitarea şi funcţionalizarea fostului Complex Agrement Tâmpa

Pas important spre reabilitarea şi funcţionalizarea fostului Complex Agrement Tâmpa

Un pas în demersurile privind reabilitarea şi funcţionalizarea fostului Complex Agrement Tâmpa a fost făcut luni, 28 octombrie, în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Braşov.
Aleşii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare imobil Complex Agrement Tâmpa Brașov și teren de sport aferent, parte a proiectului «Creare a unei rețele de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în bibliotecile din Județul Brașov»” finanțat prin PNRR, Componenta C7 – Transformare Digitală.

Imobilul situat pe Aleea de sub Tâmpa este acum în administrarea asigurată de Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov şi, potrivit proiectului PNRR accesat de administraţia publică a judeţului Braşov, inițiatorul fiind vicepreședintele CJ Szenner Zoltan, va deveni un „hub cultural” care va cuprinde zone de lectură/ co-work/ întâlniri, spaţii destinate desfăşurării unor activităţi de formare, spaţii pentru diferite ateliere şi activităţi practice destinate publicului larg, de toate vârstele, care va avea acces la resurse moderne, precum elemente de robotică şi VR, computere, imprimante 3D, echipamente audio-video.
În cadrul proiectului „Crearea unei rețele de hub-uri pentru dezvoltarea competențelor digitale în bibliotecile din Judeţul Brașov” pe care CJ Braşov îl implementează cu fonduri PNRR, alături de Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, vor beneficia de investiţii Biblioteca Orășenească Victoria, Biblioteca Comunală Vama Buzăului şi Biblioteca Comunală Drăguş – care vor deveni hub-uri digitale, în timp ce alte 26 de biblioteci din judeţ vor fi dotate cu echipamente informatice moderne, necesare pentru organizarea de cursuri destinate îmbunătățirii competențelor digitale ale locuitorilor din comunităţile defavorizate.

Potrivit proiectului, valoarea investiţiei este estimată la 28 de milioane de lei, iar finanţarea e asigurată din fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), şi din bugetul local.
Cele mai complexe lucrări sunt prevăzute la Complexul Agrement Brașov, unde au fost identificate infiltrații de apă. Astfel, proiectul de reabilitare include refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale şi înlocuirea receptoarelor de pe terase, refacerea terasei, repararea faţadelor, hidroizolarea peretelui exterior de sprijin, realizarea unui sistem de drenare a apelor, repararea instalaţiilor interioare, durata execuţiei fiind estimată la 24 de luni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button