Expres

Parcare gratuită lângă Primăria Brașov. Pentru cine și care e condiția?

Parcare gratuită lângă Primăria Brașov. Pentru cine și care e condiția?

Locurile de parcare dintre Primărie – Poștă și Parcul Eroilor vor fi puse la dispoziția cetățenilor care trebuie să își rezolve diversele probleme la instituțiile din această zonă. Ei vor putea parca gratuit pentru o perioada cât este necesar să depună diversele documente, după care va exista o suprataxă, pentru a îi descuraja pe cei care vor să își lase mașina mai mult timp.

Primăria Brașov a publicat, astăzi, achiziția publică pentru instalarea unui sistem de parcare automatizată în zona Primăriei Municipiului Brașov, achiziție care include atât pregătirea documentației, cât și furnizarea și instalarea acestui sistem. Valoarea estimată a achiziției este de 500.720 lei, la care se adaugă TVA.
Sistemul propus pentru a reglementa modul de parcare din zona cuprinsă între primărie și Poștă, precum și cea dintre Poștă și Parcul Eroilor, conține un sistem de bariere și camere dotate cu recunoașterea numărului de înmatriculare, astfel încât accesul în interiorul acestei parcări va fi unul controlat, iar cei care depășesc termenul prevăzut pentru accesarea serviciilor instituțiilor publice vor plăti pentru perioada de timp care depășește limita prevăzută pentru parcarea gratuită.
„Una dintre promisiunile acestei administrații a fost că vom facilita accesul brașovenilor la serviciile primăriei și ale instituțiilor din subordinea Consiliului Local. Când vor să își rezolve diverse probleme ce țin de primărie, brașovenii se confruntă cu lipsa locurilor de parcare din zona centrală. De aceea am gândit un sistem controlat de acces, sistem care va permite celor care vin la primărie să își parcheze gratuit mașina, pentru o perioadă de timp necesară să își rezolve diversele probleme. Pentru a ne asigura că această parcare, cu peste 80 de locuri, va fi destinată celor care au nevoie de serviciile noastre, după ce trece această perioadă gratuită, cei care își lasă mai mult timp mașinile acolo vor plăti o taxă îndeajuns de mare încât să fie descurajați să utilizeze parcarea în afara scopului pentru care este destinată. Astăzi am lansat procedura de achiziție, care are ca termen de depunere 11 aprilie. După semnarea contractului, furnizorul are la dispoziție maxim 4 luni pentru proiectare și execuție”, a precizat primarul Allen Coliban.
Conform caietului de sarcini, acest sistem de acces și control în parcare include următoarele componente:
-trei kit-uri de barieră electromecanică;
– două stații de intrare și o stație de ieșire cu tehnologie pentru identificarea clientului de parcare bazată pe camere video de recunoaștere a numărului de mașină
– sistem video – patru camere cu sistem cu analiză video dedicată pentru recunoașterea numărului de înmatriculare ale clienților;
– stație de plată automată;
– două panouri pentru afișarea locurilor libere, informații primite din sistemul de management al parcării;
– sistem de senzori pentru detecția gradului de ocupare a locurilor din parcare;
– sisteme de control al iluminatului public prin realizare de iluminat adaptiv.
Modalitatea de atribuire a contractului este prețul cel mai scăzut. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 11 aprilie 2024.
În prezent, primăria asigură 7 locuri rezervate pentru cetățenii care vin să-și rezolve problemele la instituție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
2 luni în urmă

O idee excelenta, care insa nu i-a trecut prin cap si “marelui specialist” in parcari Patrascu, care vrea sa distruga mediul natural si istoric de la Livada Postei cu acel monstruos proiect de parcare subterana ! Nu ti-e frica, Patrascanule,… Citeşte mai mult »

Willy
Răspunde la  jonelul
2 luni în urmă

Nea jonele, pari baiat fain dar am asa cateodata impresia ca periodic te deconectezi de la realitate. Pai tu nu stii ca “patrascanu” ala e la baza sinecurist, adica un fel de atarnator la buget? Ce crezi, daca postul de… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 2 luni în urmă de către Willy
Willy
2 luni în urmă

Foarte bine ca s-a facut treaba asta, nu era normal ce se petrecea acolo, adica abuzul respectiv. Fac si eu ca useristii, ma catar pe moment si zic: de cand tot spun despre treaba asta? Glumesc, sa fie intr-un ceas… Citeşte mai mult »

Back to top button