Expres

Pandișpan cu căpșuni, rețetă de salvat

Este perioada în care ne bucurăm de căpșuni, atât mâncate ca atare, cât și în diverse deserturi delicioase. În rândurile de mai jos găsiți rețeta de pandișpan cu căpșuni, o rețetă ușoară, de salvat.

Ingrediente

7 ouă
7 linguri pline cu zahăr
7 linguri potrivite de făină cernută o dată
2-3 plicuri zahăr vanilat
1 lgt rasă praf de copt
7 linguri ulei floarea soarelui
7 linguri de apă călduță
Coajă portocale
Esență de vanilie
Un praf de sare
Aprox. 500 grame de căpșuni sau alte fructe proaspete sau congelate (ex: vișine, caise etc.).

Mod de preparare

Albușurile se separă de gălbenușuri. Zahărul se amestecă cu gălbenușurile, sarea, coaja de portocală și zahărul vanilat. Se adaugă apa călduță și se amestecă. Se procedează la fel cu uleiul. Apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt și se mixează până se obține o cremă, iar zahărul este dizolvat. Bateți albușurile spumă, pe care o adăugați apoi cremei de gălbenușuri. Spuma se încorporează treptat, cu mișcări ușoare, de sus în jos.
Se pune compoziția în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Fructele se dau prin făină, apoi se pun peste aluat, pe toată suprafața.
Cuptorul se încălzește la foc mic și se pune prăjitura aproximativ 25 min, la 150 de grade. Faci testul cu scobitoarea și când este gata închizi focul și scoți tava.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button