Expres

Pacienți cu urgențe majore „împrăștiați” prin țară, din lipsă de personal

Pacienți cu urgențe majore „împrăștiați” prin țară, din lipsă de personal

Deficitul de personal medical de (strictă) specialitate din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov s-a acutizat, astfel că în mai multe secții nu mai pot fi asigurate liniile de gardă. Prin urmare, brașovenii care ajung la SCJU fiindcă reprezintă urgențe majore sunt transferați prin alte spitale din țară.  

Transferat la București

Este și cazul unui pacient care a căzut victimă unui accident casnic produs marţi. Bărbatul de 48 de ani a suferit arsuri grave pe 35-40% din corp, după ce şi-a vărsat, din greșeală, apă fierbinte pe el. Pacientul a fost sedat şi intubat, dar nu a putut fi internat pentru îngrijirea rănilor în secția de Chirurgie Plastică și Reconstructivă din Spitalul Județean, fiindcă din 23 septembrie nu mai există linie de gardă pentru această specialitate.

Ca urmare, bărbatul a fost transferat la Bucureşti. Asta, deși la SCJU, în secția amintită, funcționau, din 2019, două paturi de răniți grav în cadrul UFA (Unitate Funcțională de Arși), realizată prin donații și sponsorizări de circa 100.000 de euro. 

Pacientul transferat marţi seară era un pacient cu arsuri grave şi cu arsuri de căi respiratorii, din categoria de pacienţi care întotdeauna s-au transferat la o unitate superioară. Noi nu putem îngriji şi n-am putut îngriji niciodată marii arşi la Braşov”, a afirmat dr. Florin Orţan, directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov, pentru Radio România Brașov FM

Brașovul are deficit de personal

Brașovul are deficit de personal pe mai multe linii de gardă spitalicească, pentru că nu are resursele spitalelor universitare, potrivit aceleiași surse:

„Brașovul este un centru secundar de îngrijire, să zicem așa. (…) Noi suntem deficitari pe multe linii de gardă. De exemplu, pe linia de gardă de Chirurgie Cardiovasculară trebuie să trimitem la Târgu Mureș, pe linia de gardă de anevrisme cerebrale, noi trimitem la Bagdasar Arseni în București. Pe Chirurgie Plastică, ca și înainte, acest cazuri bor fi redirecționate către centrele terțiare, respectiv către Târgu-Mureș sau București”, a adăugat dr. Florin Orțan.

Pacienți cu urgențe majore „împrăștiați” prin țară, din lipsă de personal


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 ani în urmă

[…] Noi investiții la Spitalul Județean Brașov […]

Back to top button