„Orient Express”, scurtă oprire la BRAȘOV, de unde sunt mecanicii ce îl duc prin România (GALERIE FOTO)
După doi ani de „pauză”, din cauza restricţiilor pandemiei, legendarul tren Orient Express a ajuns și în România, cu opriri la Sinaia şi Bucureşti, dar trenul a poposit și la Brașov, prilej pentru o „ședință foto”. Trenul are 15 vagoane şi este tractat de două locomotive în România, de la Depoul Arad. Mecanicii au fost însă de la Depoul Braşov – Răzvan Victor Preda şi Ciprian Sfetcu.
Trenul a plecat pe 26 august de la Paris şi a intrat în România pe 28 august, pe la Curtici, la ora 17.29. A staţionat peste trei ore la Teiuş şi a ajuns luni, după ora 10, la Sinaia. Călătorii au vizitat castelul Peleş, iar trenul a plecat spre Bucureşti la 13.45 din Sinaia, ajungând înainte de ora 16 în Capitală.
„Orient Express” îşi va continua călătoria marţi dimineaţă, la ora 10,00, când va pleca spre Videle, Giurgiu, Ruse şi apoi Istanbul – destinaţia finală.
Un bilet Paris-Bucureşti-Istanbul costă peste 17.000 de lire, iar din tot traseul său de 3.000 km ce traversează continentul european, singurul tronson neelectrificat este pe teritoriul României, între Videle (Răduleşti) şi Giurgiu.
Luxosul „Orient Expres” va reveni pe 3 septembrie în România, în drumul său de întoarcere Istanbul – Paris. Pe 3 septembrie va intra pe la Giurgiu, iar pe data de 4 septembrie va ieşi prin vestul ţării.
Voiajul este organizat de Belmond Limited, o companie ce deţine hoteluri de lux şi organizează şi croaziere. Compania a fost preluată în 2015 pentru 3 miliarde dolari de LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.
Dacă cineva ar vrea să meargă de la Paris la Istanbul cu trenuri obişnuite de pasageri, cel mai scurt parcurs ar fi 56 de ore, cu cinci schimbări de trenuri.
Sursa foto: Facebook/CFR Călători Brașov
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.