Expres

Opt elevi braşoveni, desemnaţi câştigători ai concursului „Desenez şi mă adaptez la schimbările climatice”

Copiii şi-au primit diplomele de la primarul George Scripcaru

  • scripcaru copii_222537.jpg
 

Primarul George Scripcaru a participat astăzi la premierea a opt elevi braşoveni care au fost desemnaţi câştigători ai concursului „Desenez şi mă adaptez la schimbările climatice”, organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu în cadrul proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014.

Cu această ocazie, a fost organizată şi o expoziţie care numără 138 de lucrări ale elevilor din Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov, participanţi la concurs. Din Braşov au participat elevi de la şcolile gimnaziale 2, 8, 9, 19, 30 şi de la colegiile Honterus, Remus Răduleţ şi Dr. Ioan Meşotă. Expoziţia poate fi vizionată până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, în curtea interioară a Primăriei Braşov.
„Pe lângă acest concurs de desene, proiectul a oferit şi o perioadă de formare unor funcţionari publici, ghiduri în domeniul adaptării la schimbările climatice, precum şi strategii şi planuri de acţiune privind adaptarea la schimbările climatice, pe care le vom îngloba în proiectele şi strategiile de dezvoltare urbană a Municipiului Braşov şi Zonei Metropolitane, la care lucrăm”, a declarat primarul George Scripcaru.

Rezultatele proiectului includ patru studii meteorologice care au constituit suportul pentru cele trei strategii şi planuri de acţiune privind adaptarea la schimbările climatice ale celor trei oraşe beneficiare, un centru educaţional şi de monitorizare/cercetare pentru schimbări climatice la Tg Mureş, 300 de persoane instruite în domeniul adaptării la schimbările climatice, un modul de curs universitar şi unul pentru studii post-universitare, o vizită de studiu a unui gruop de studenţi în Norvegia, pentru reducerea vulnerabilităţii la schimbări climatice, precum şi crearea unei reţele de comunicatori în domeniul adaptării la schimbări climatice şi o campanie de informare şi conştientizare a publicului la nivel local şi regional.

Pentru mai multe informaţii, CITIŢI ŞI:

Vernisaj la sediul Primăriei Braşov, pe tema schimbărilor climatice


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare