OFICIAL. Elevii claselor a VII-a dau simularea Evaluării Naţionale. Au aflat cu trei săptămâni înainte
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că elevii claselor a VII-a vor susţine Simularea Evaluării Naţionale, în perioada 11 – 13 martie 2019, în aceeaşi perioadă în care vor intra în examene simulate şi elevii claselor a VIII-a. Decizia a fost explicată de ministrul Educaţiei prin rezultatele slabe de la Evaluarea Naţională. „Am introdus această simulare la clasa a VII-a să vedem dacă există şansa de a progresa, pentru că apare un decalaj care începe de la clasa a II-a şi devine irecuperabil”, a declarat Andronescu, potrivit edupedu.ro.
Adevăratele examene din cadrul Evaluării Naţionale vor avea loc în perioada 18-21 iunie, iar elevii vor susţine probe scrise la Limba şi Literatura română, Matematică şi Limba şi Literatura maternă (doar cei care studiază în clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi afişate în perioada 25 iunie, iar cei nemulţumiţi vor putea face contestaţii în aceeaşi zi. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate în 29 iunie. În media de admitere la liceu, 80% va conta media generală la evaluarea naţională, iar 20% va fi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a. În perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie.
La licee, simulare din an în an?
Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea examenului de Bacalaureat în perioada 18-21 martie 2019. Adevăratele examene sunt programate, de asemenea, în vară, în perioada 3 iunie – 4 iulie – atât probele orale, cât şi cele scrise. Potrivit edupedu.ro, însă, din următorii ani, liceenii ar putea susţine examene simulate în fiecare an sau vor avea mai multe „ore remediale” pentru a-i determina să ia în serios examenele. „Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a şi ne-ar mai trebui ceva, că în liceu, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, nu avem deloc. Poate facem simulare în fiecare an, ca să creştem presiunea cumva asupra lor să se pregătească pentru examenul final. Poate creştem numărul de ore remediale”, a precizat Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, citată de edupedu.ro.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.