Expres

Oficial al Comisiei Europene la Aeroportul Brașov

Oficial al Comisiei Europene la Aeroportul Brașov. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a făcut anunțul pe pagina oficială de Facebook.

„Aeroportul Internațional Brașov a fost vizitat astăzi de doamna Mariagrazia La Piscopia, Director Executiv SESAR Deployment Manager, însoțită de directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc.

Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, a prezentat stadiul activităților pentru operaționalizarea aeroportului, primul din România și sud-estul Europei care va utiliza tehnologia remote tower pentru serviciile de navigație aeriană.

Domnul Adrian Cojoc a precizat că asigurarea de către ROMATSA a managementului traficului aerian pentru Aeroportul Brașov de la o distanță de 450 de kilometri ilustrează angajamentul regiei pentru modernizarea și digitalizarea ATM  (nota red. – Gestionarea Traficului Aerian), într-un efort combinat al tuturor partenerilor”, a scris Veștea.

Oficial al Comisiei Europene la Aeroportul Brașov. Șeful administrației județene a explicat că SESAR Deployment Manager (SDM) este organismul desemnat de Comisia Europeană pentru asigurarea coordonării și implementării sincronizate a proiectelor comune de modernizare a managementului traficului aerian.

„Funcția SDM este deținută de un parteneriat care reunește furnizori de servicii de navigație aeriană, operatori aeroportuari, companii aeriene și EUROCONTROL Network Manager“, a precizatr președintele CJ Brașov.

Turnul de control e funcțional

Oficial al Comisiei Europene, la Aeroportul Brașov.

Primul turn virtual de control al zborurilor din România, realizat la Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav, este funcțional!”, anunța, în urmă cu o lună Adrian Veștea.
Pentru funcționarea turnului virtual de control este absolut necesară clădirea de contingență a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG). Este cea în care sunt instalate camerele video și alte echipamente moderne ce permit dirijarea traficului de la Arad.
Construcţia e alcătuită din parter, două etaje, un etaj trei retras şi acoperiş sub formă de platformă de observaţie pentru serviciul de meteorologie. Este în prezent terminată şi funcţională, având în vedere că a fost racordată la reţelele de utilităţi şi fibră optică.

La parterul clădirii de contingenţă, un spaţiu eminamente tehnic, au fost instalate echipamentele pentru sistemele de comunicaţii radio, comunicaţii terestre, sistemele de navigaţie aeriană, precum şi serverele şi echipamentele aferente sistemului remote tower. Pe lângă acestea, au fost instalate tablourile electrice, sursele de alimentare UPS şi grupul electrogen.
Spaţiile de la etajul întâi au funcţiuni administrative, fiind pregătite pentru a găzdui birourile angajaţilor, în timp ce etajul al doilea a fost împărţit într-o zonă destinată sistemelor meteo şi o altă zonă alocată pentru o ulterioară dezvoltare a sistemului de turn virtual.
La etajul al treilea au fost instalate alte echipamente aferente turnului virtual, iar pe acoperiş este montat sistemul video format din 14 camere de luat vederi fixe şi 2 camere mobile de înaltă rezoluţie.
Alte echipamente au fost instalate la Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad din cadrul ROMATSA, care are în responsabilităţi controlul traficului aerian pe Aeroportul Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
8 luni în urmă

Și ce ne-ar păsa? Au dat vreun ban? Nu, a fost făcut cu bani împrumutați pe care noi îi vom da înapoi.

Willy
8 luni în urmă

Cand sa adresez redactiei un sincer “Multumim frumos ca ne-ati scapat de latraul putinist, vidanjandu-l”, hop! acesta a iesit din nou la suprafata ca rahatul plutitor in WC. Asa ceva…

multumit
8 luni în urmă

“Oficialii” astia trebuie s-o frece si ei pe undeva! Si cum la Brasov nu au fost, ca nu stiau pe unde este,au aflat prin “inspectare”.Dragi “oficiali” fiti linistiti,va platim noi drumul si sejurul! Si nu uitati de noi!Mai vrem niste… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 8 luni în urmă de către multumit
Back to top button