Expres

Oferta din Magazinul Clasei s-a diversificat

Oferta din Magazinul Clasei s-a diversificat

Oferta din „Magazinul Clasei” de la şcoala din Budila s-a mărit cu 15 bilete gratuite, în fiecare lună, la Muzeul Interactiv de Ştiinţe Braşov.

Ne-am gândit că ne-ar prinde bine să oferim şi altceva în cadrul Magazinului Clasei. Încercăm să mărim şi să diversificăm paleta produselor pentru recompensarea elevilor silitori şi perseverenţi. Discutând cu un prieten am ajuns să vorbesc cu Ioana Borșan, de la Muzeul de Ştiinţe. Am fost acolo, în primă fază, cu patru copii, ca să vedem dacă este de interes pentru ei şi să ne cunoaştem cu Ioana şi colegii ei. Totul a fost extraordinar. Când am întrebat-o dacă ne poate ajuta regulat, a zis DA fără să ezite. (…) Astfel, începând cu luna martie, vom avea la Magazinul Clasei din Budila şi bilete la Muzeul Interactiv de Ştiinţe din Braşov”, a declarat Elza Fejer, învăţătoare şi coordonatorul proiectului.

Magazinul Clasei este un proiect care combate de doi ani deja absenteismul, implicit abandonul şcolar, la şcoala din Budila. Elevii care vin o zi întreagă la şcoală primesc un punct. Cu aceste puncte, la final de lună, pot „cumpăra” de la Magazinul Clasei diverse bunuri: rechizite, haine, încălţări etc. În doi ani de când a început implementarea lui, a crescut considerabil prezenţa la şcoală şi implicarea copiilor la clasă, a spus chiar învăţătoarea Elza Fejer.

Muzeul Interactiv de Ştiinţe din Braşov a împlinit de curând 4 ani de existenţă, ocazie cu care s-a mutat în casă nouă şi a devenit cel mai mare astfel de muzeu din România.

Am fondat acest muzeu privat din pasiunea pentru ştiinţă şi educaţie. Am plecat la drum acum 4 ani, iar în tot acest timp am evoluat considerabil. Pe lângă faptul că am ajuns să avem o locaţie mult mai mare decât cea iniţială, acum organizăm şi ateliere pentru copii. Când mi-a povestit Elza despre Magazinul Clasei şi despre rezultatele pe care le au, am fost imediat de acord să ajut cu ce pot. Cred că astfel de soluţii sunt necesare şi binevenite în sistemul de învăţământ din România. Mă bucur pentru că pot să pun umărul şi să le ofer lunar 15 bilete de acces gratuit la muzeul nostru”, a declarat Ioana Borșan, fondatoarea Muzeului Interactiv de Ştiinţe din Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button