Expres

Soacra a obținut ordin de protecție față de noră

Soacra a obținut ordin de protecție față de noră
O femeie din comuna Albac, județul Alba, a obținut un ordin de protecție față de nora sa pentru o lună de zile, după ce a fost agresată de mai multe ori de către aceasta.
Dorina H. nu a mai suportat agresiunile fizice ale norei sale (Ileana H.), care mai obișnuiește să consume alcool, a depus plângere la poliție și a cerut emiterea unui ordin de protecție la instanța de judecată.

Soacra a cerut ca nora sa să fie evacuată din locuință pe o perioadă de șase luni și, în plus, să fie obligată să păstreze o distanță de 50 de metri față de ea și de locuință.
Nora a declarat la proces că se ceartă cu soțul ei, și nu cu soacra.

„Nu sunt incidente izolate”

Au fost incidente izolate, nu i-am pus viaţa în pericol şi la ultimul incident nu a fost niciun martor, probabil să fie o înscenare pe baza neînţelegerilor”, a declarat nora, care a cerut respingerea ordinului de protecție și pentru că are un copil mic de care nu se mai poate ocupa dacă este evacuată din locuință.
De cealaltă parte, soacra a susținut că nu sunt incidente izolate și că au existat chiar manifestări de violenţă fizică.
„Martorii confirmă că m-a agresat şi mă ameninţă tot timpul cu moartea”, a afirmat femeia.
Ultimul incident a avut loc în 8 ianuarie 2023, iar o zi mai târziu soacra a depus cererea de emitere a ordinului de protecție la Judecătoria Câmpeni.

În timp ce se afla în locuinţa comună, respectiv în bucătărie şi, aflându-se într-o oarecare stare de ebrietate, a agresat-o pe reclamantă, lovind-o cu pumnul în zona antebraţului.

Agresoarea mai pleacă uneori de acasă şi când revine se dedă la acte de violenţă nu numai faţă de reclamantă ci şi faţă de restul familiei.

Uneori, îi pune în vedere să părăsească locuinţa, ameninţând-o cu bătaia, fapt ce i-a determinat o stare de temere pentru că în orice moment nu ştie ce se poate întâmpla, prin urmare nu are nicio siguranţă în casă şi se simte ameninţată”, se precizează în hotărârea instanței, din 26 ianuarie 2023, cu referire la acțiunile violente ale norei.

Dosar penal pentru violență

În urma plângerii depuse de către soacră, poliția a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de violenţă în familie. Între cele două femei a mai existat o stare conflictuală, declanşată la data de 10 august 2022, generată tot de consumul de alcool de către noră.

Părţile au fost invitate la sediul postului de poliţie pentru conciliere, pârâtei punându-i-se în vedere să respecte legile şi normele de conduită socială iar pe viitor să aibă un comportament adecvat”, se mai susține în hotărârea instanței.
Reclamanta a adus și două martore care au confirmat starea conflictuală care există între ea și noră. Acestea au susținut că femeia pârâtă în instanță are, de regulă, un limbaj violent faţă de toată lumea şi uneori mai consumă şi alcool.

Toate acestea îi provoacă reclamantei „o stare de temere, de nesomn şi de frică, simţindu-se ameninţată și temându-se că pe viitor ar putea avea loc şi evenimente mai grave”.

În final, magistratul a admis în parte solicitarea soacrei și a emis ordinul de protecție pentru o perioadă de 30 de zile.

Nora a fost obligată, de asemenea, să păstreze o distanță de 50 de metri față de soacra sa și locuința acesteia.

Soacra a obținut ordin de protecție față de noră


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button